VECKOBREV V. 5

Tjosan hejsan alla fina pedalare!


Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, generalansökan, quizkväll med STOOL, sök till studentrepresentant, Coronas påverkan på Pedals event och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Ansök till general 2021
Det är dags att utse en General för Pedals kickoff 2021! Generalen är den som tillsammans med sin kickoff-grupp planerar och genomför den legendariska kickoff-veckan som välkomnar alla nya lärarstudenter till PEDAL. Det gäller att ha bra ledarskap, planeringsförmåga och sist men absolut inte minst ett brinnande engagemang för att skapa en otroligt rolig kickoff-vecka. Är det dig vi söker? Skicka då in din ansökan till PEDAL!

Mer info om positionen som General och hur du ansöker hittar du i evenemanget på Pedals facebooksida. Ansökan är öppen till och med den 7e februari.

3. Quizkväll med STOOL
Älskar du att quiza? Missa då inte Stools quizkväll onsdagen den 10/2! Tror du att du har vad som krävs för att vinna? Samla då dina bästa quizkompisar och förbered er på en riktigt rolig kväll! Har du inte vad som krävs? Kom ändå och kanske lär dig något nytt. Vinna är ju trots allt inte det viktigaste… Eller?

Läs mer om quizkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

4. Linnékåren söker studentrepresentanter
Vi vill uppmärksamma alla pedalare om att Linnékåren just nu söker studentrepresentanter! Det är ett ypperligt sätt att påverka sin utbildning och samtidigt tjäna några slantar för besväret. Mer information om uppdraget kommer publiceras här på Pedals facebooksida i dagarna men till dess kan ni kolla in Linnékårens hemsida för mer info!

5. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av smittspridningen har vi tyvärr just nu inga pedalevenemang att se fram emot. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och laddar upp pedalandan för framtida event. Under tiden: ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd!

Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

6. Hoppsans spalt
Kan vi alla ta en kort stund att betrakta hur fin månaden februari är detta året. Månaden börjar på en måndag och sträcker sig 28 dagar för att sedan sluta på en söndag. Jag har inte sett något finare i år :’). Inte för att sätta någon press på februari eller så, men jag har väldigt höga förväntningar på månaden detta året. Förra gången detta skulle hänt var 2016, men skottåret kom och förstörde allt… Senaste gången februari månad faktiskt uppnådde sådan fullkomlighet vad 2010.

Tänk hur perfekt världen hade varit om alla månader hade 28 dagar. Man hade inte behövt fundera över vilken veckodag varje datum faller på, för det hade varit samma i varje månad! Den 5e är alltid en fredag, oavsett månaden. Till vem skickar man förslag på denna ändringen? Regeringen? Påve Gregorius XIII (som införde vår kalender)?

Detta lärde jag mig nyss när jag googlade om vårt kalenderår: I den gregorianska kalendern (vår kalender) är alla år som är jämnt delbara med 4 skottår. Undantaget är jämna århundraden såsom 1800, 1900 och 2000. Dessa är endast skottår då århundradet går att dela med 400. Dessa år kallas storskottår och har, sedan Sverige antog den gregorianska kalendern, bara inträffat en gång: år 2000.

Ha det gott igelkott!
Hoppsan