Veckomejl v. 8

Hej alla oanständiga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om chill på Tufvan, Pedals samarbete med AV MEDIA, Linnéstudenterna bjuder på gratis bowling, Slottstallarnas föreningsmöte, Noaks Ark, Hermods Grundläggande Moduler söker timvikarier, Kontorets öppettider och Samsons spalt.

Chill på Tufvan

På torsdag klockan 17.00-19.00 är Tufvans övervåning bokad för lite spel, snack och gräl över om råttfällan verkligen rörde sig. Glöm inte att ta med dig ditt medlemskap, vi bjuder på fika så långt lagret räcker!

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1640812582809383/

 

Intresserad av programmering, ungdomar och fika?

Vi har startat ett samarbete med AV MEDIA för att hjälpa lärarstudenter och våra medlemmar att få närmare kontakt med ungdomar och den verklighet som möter oss när vi är färdiga. Är du intresserad av programmering? Vill du utmana dig själv pedagogiskt? Eller vill du helt enkelt förbereda dig bättre på det kommande yrkeslivet? Glöm inte att anmälan kräver mailkontakt till lennart.axelsson@kronoberg.se

För att läsa mer, följ länken till evenemanget: www.facebook.com/events/828781943850346

 

Linnéstudenterna bjuder på gratis bowling

Linnéstudenterna bjuder sina medlemmar på gratis bowling i Växjö bowlinghall! De har bokat alla 12 banor under två timmar. Med fyra personer per bana och en timmes spel innebär det att 96 medlemmar kan bowla gratis! Drop in/först till kvarn gäller! Observera att det endast är för medlemmar i Linnéstudenterna!

Bowlingeventet hittar du här: www.facebook.com/events/323016121222483

 

Slottstallarnas föreningsmöte

Den 25/2 i sal H1314 klockan 16.00 är det dags för Slottstallarnas föreningsmöte! Slottstallarna vill höra era åsikter så tveka inte att komma dit! De har några platser att kvar att fylla i styrelsen också, dessa är bokningsansvarig och teknik och underhåll. Är man sugen på att vara med i styrelsen finns möjligheten!

Föreningsmötets evenemang finns här: www.facebook.com/events/1531338740449960

 

Noaks Ark söker volontärer och informatörer

Är du intresserad av att träffa nytt folk, föreläsa och samtidigt göra något för personer som är utsatta i världen? Vill du kombinera dessa? Gå då med som volontär och informatör i Noaks Ark Småland & Halland!

Noaks Ark är en politiskt- och religiöst obunden organisation som verkar för en begränsning av hivepidemin och dess följder för enskilda och samhället. Ett av alla de projekt de är med i består av att föreläsa på skolor. När du senare söker jobb som lärare är det en stor merit att du behärskar att stå inför ungdomar och föreläsa samt tala om tabubelagda ämnen så som samlag, preventivmedel, sexuellt överförbara infektioner [STI], hiv och aids.

Noaks Ark är i behov av nya volontärer och informatörer, så om du är intresserad av att engagera dig i deras arbete är du välkommen på volontärutbildning som äger rum i deras lokaler påKungsgatan 15B (mitt i stan) 7-8/3. Utbildningen är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting genom deltagande. Under utbildningen kommer föreläsare tala om volontärskap, hiv och andra STI, HBTQ-frågor, preventivmedel, relationer och diskussionsmetoder.

Har nu några frågor eller vill anmäla dig till utbildningen, hör då av dig till Emma Kittel på 0470-19381 eller till emma.kittel@noaksark.org för mer information.

 

Hermods Grundläggande Moduler söker timvikarier

Grundläggande moduler bedriver undervisning för nyanlända i bland annat svenska, matematik och svensk arbetsmarknad. Framöver är vi i behov av timvikarier som kan hoppa in med kort varsel.

Du som söker studerar troligtvis till gymnasie- eller vuxenlärare av något slag, men även utbildning till högstadielärare kan vara aktuellt. Det är inte viktigt om du är i början eller slutet av din utbildning utan det viktiga är att du är flexibel och initiativtagande.

Är du intresserad av att tjäna lite extrapengar samtidigt som du får erfarenhet och knyter kontakter med ett utbildningsföretag som växer i Kronoberg? Hör då av dig till Luljeta Jetullahu på 040-641 63 49 eller luljeta.jetullahu@hermods.se för mer information!

 

Kontorets öppettider

På tisdag är kontoret öppet mellan 12 och 13 och då är alla som varit med på After Skin välkomna att hämta det ypperliga After Ski-märket! Var du inte med på After Skin är du dock välkommen ändå, varför inte snacka lite skit, köpa märken eller filosofera om varför hon som är allergisk mot hästar bär det fantastiska smeknamnet Ponnyn!

 

Samsons spalt – om maraton och uppsatsskrivande

Hur likt är inte ett uppsatsskrivande myten om Feidippides? Du har en deadline, kämpar så in i norden och är slutkörd när uppsatsen är inlämnad. Precis som Feidippides, han sprang den otrevliga sträckan från Marathon till Aten och när han var framme; dog han.