Veckomejl v. 6

Hej alla surströmmingsätande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om generalen för kickoffen 2015, Välkomsmässan, föreläsning/workshop i betyg och bedömning, talare till examenshögtider, Multicultural, rekryteringsträff för förskollärare i Vaggeryds kommun och Samsons spalt.


Generalen för kickoffen 2015

Vi tackar alla som ansökte till uppdraget som generalen för kickoffen 2015! Vi gratulerar nu Isabella Immonen som general och ber er hålla utkik i framtiden om mer info om kickoffen!

 

Välkomstmässan

Hälsa på styrelsen på välkomstmässan imorgon! Vi kommer erbjuda en förtjusande tävling, något att tugga på och något att dricka, kan det bli bättre? Ja det kan det! Det finns några få biljetter till after-skin kvar som den som kommer först får köpa! Vill du köpa biljett, glöm inte 60 kronor och pedalmedlemskap! Vi kommer även sälja biljetter till Multiculturals event, mer om det nedan! Vi syns imorgon!

 

Föreläsning/workshop i betyg och bedömning

Pedal i samarbete med Lärarförbundet välkomnar dig till två träffar där betyg och bedömning står i fokus. Vid dessa tillfällen kommer verksamma lärare att föreläsa om hur man som lärare kan tänka kring betyg och bedömning. Vid det första tillfället kommer det hållas en föreläsning inom området. Denna ligger sedan till grund för tillfälle nummer två, där ni får pröva er nya kunskap praktiskt. Glöm inte bort att det inte räcker med att trycka på ”kommer” i evenemanget för att bli anmäld!

För mer information om vilka ämnen som tillhandahålls, tillfällena och anmälan går du in på evenemanget, vilket du hittar här: https://www.facebook.com/events/1374701736169937/

 

Talare till examenshögtider

Tar du examen till våren? Har du haft en föreläsare som du skulle önska höll ett tal under din examen? Vi jobbar på att förbättra examenshögtiden, så kom gärna med förslag om föreläsare eller andra idéer! Alla tips är bra tips! Maila in förslag till ordforande@pedalivaxjo.se!

 

Multicultural

Pedal är en av de föreningar som står bakom Multicultural som jobbar för att uppmärksamma mångkultur! Gå in på länken nedan och gilla deras sida, och för allt i världen: kom på deras hejdundrande fest den 14/2! Vi i Pedal säljer biljetter till våra medlemmar imorgon på Välkomstmässan för 80 kr. Kom ner o snacka med oss, så berättar vi mer! Tänk på att det mesta av pengarna går till välgörenhet!

Multiculturals facebooksida: https://www.facebook.com/multiculturalsverige

Multiculturals event: https://www.facebook.com/events/907852709254420

 

Rekryteringsträff för förskollärare i Vaggeryds kommun

Vi har blivit ombedda att delge denna information från Vaggeryds kommun till studenter som i första hand tar sin förskollärarexamen sommaren 2015, vintern 2015 och sommaren 2016.

”Vi hoppas vi kan få välkomna just Dig som medarbetare i Vaggeryds kommun!

  • Vi fokuserar på det pedagogiska utvecklingsarbetet.
  • Vårt sytematiska kvalitetsarbete bygger på pedagogisk dokumentation.
  • Vi har tillgång till ReMida, ett kreativt återanvändningscenter.

Välkommen till ReMida, Ljungbergsvägen 1, Skillingaryd, Torsdagen den 12 februari kl 17.00 – 19.00.

Vi bjuder på buffé och ger Dig möjlighet att få större inblick i vår verksamhet. Anmäl dig till Petra Andersson, petra.andersson@vaggeryd.se, senast månd den 9 februari.

För mer information kan Du ta kontakt med oss förskolechefer:

Mvh Förskolecheferna

Anna Benfante 0370-67 82 71

Charlotte Sandberg 0370-67 85 11

Ann-Margret Johansson 0370-67 85 08

Alexandra Brengdahl 0370-67 85 02”

 

Samsons spalt

När jag gick i lågstadiet frågade en tjej chans på mig och jag sa ja. Det förhållandet höll i ungefär en dag, sedan tyckte varken hon eller jag att det var något speciellt längre så vi gjorde slut. När jag tänker tillbaka på det minns jag egentligen bara en sak: hon smusslade ner små lappar i mina fickor som jag sedan gick iväg och läste i hemlighet, kärleksbrev kan man ju inte läsa öppet! Jag kommer inte ihåg vad det stod i dem, hon skrev nämligen på engelska och mina kunskaper i det var högst begränsade när jag gick på lågstadiet.

Jag har en tanke om att kommunikation är a och o i ett förhållande, vem vet, hade hon skrivit på svenska kanske vi hade varit ihop än!