Veckomejl v. 37

Hallå alla hårresande medlemmar!

Veckans mejl vill berätta för dig om kontorets öppettider, Stadsjakt med PEDAL, PEDAL åker till Oslo, Pluggkväll med quiz, Tacksittning och Masens spalt.

  1. Kontorets ljuvliga öppettide

Måndagen är här vilket som innebär att det bara är en dag kvar tills det ljuvliga kontoret har öppet. På det ljuvliga kontoret hittar ni de ljuvliga Linnea och Elin som gärna ser era ljuvliga ansikten. Kontoret hittar ni mittemot receptionen i H-huset, och det är öppet på tisdagar mellan 12:00-13:00.

  1. Stadsjakt med PEDAL

På lördag är det dags för POOL:arnas första evenemang för hösten, nämligen en stadsjakt! Vad är då denna spännande stadsjakt för något? Jo, låt mig förklara! I lag på 2-4 personer får man uppdrag att utföra under en begränsad tid. Ingen anmälan behövs! Få lite mer information i evenemanget nedan:

https://www.facebook.com/events/1587294454655503/

Stadsjakten äger rum lördagen den 16 september mellan 11:00-14:00.

  1. Det finns platser kvar!

STOOL släpper på lite extra platser till Oslo-resan. Har du inte säkrat din plats än? Skriv till Pedals facebooksida alternativt mejla till utb@pedalivaxjo.se. Se till att höra av dig innan torsdagen den 14:00 kl. 12:00.

  1. Terminens första pluggkväll är här!

Idag måndag är det äntligen dags att slå upp textböckerna tillsammans med andra pedalare. Det kommer även finnas möjlighet att knipa åt sig en utav de sista platserna till Oslo! Pluggkvällen börjar klockan 17:00 idag måndag.

https://www.facebook.com/events/285436201938959

  1. Tacksittningen börjar närma sig!

Nu har vi alla landat lite från kickoffen och kommit in i skolan, och då är det dags att ha årets Tacksittning! På tacksittningen tackar vi av de lagledare och funktionärer som gjorde kickoffen möjlig, men klart att alla är välkomna! Tacksittningen äger rum lördagen den 30 september, så boka in det datumet!

Biljettsläppet kommer äga rum torsdagen den 21/9 klockan 18:00 vid pedalkontoret. Observera att det kommer att finnas två köer, en för funktionärer, lagledare samt årets lag och en för alla övriga. Kön för funktionärer, lagledare och årets lag kommer få köpa sin biljett först.

  1. Masens spalt

Så jag har under helgen kikat lite på skräckfilmer, ni vet, sånt man gör sent på kvällarna när man bor själv. Och det finns vissa saker som jag stör mig på – lite väl mycket.

Nummer 1) – Varför envisas huvudpersonen (som oftast är en ung attraktiv kvinna) med att ALLTID gå dit det låter. Gärna utan att tända lampan också. Hade det varit jag som hörde hur en grammofon började spelas i rummet intill hade jag packat min väska och dragit därifrån, utan att några second thoughts. Nummer 2) – Varför är det alltid de stora slotten utsocknes som är hemsökta? Varför kan det inte vara en liten lägenhet i centrala New York eller en bowlinghall strax utanför Sundsvall? Jag är så trött på att se stora läskiga sovrum prydda med Mahogny, kan det inte handla om hur ett hemsökt bowlingklot är på en killingspree genom hela bowlinglaget?  Nummer 3) – Varför är det ingen som slåss, förens i slutet av filmen? Om ni är sju personer och det kommer en liten flicka med blött hår som ska ha ihjäl alla ni känner, varför omringar ni henne inte och liksom, ja ni vet, spöar skiten ur henne? Men sen när den där sista levande blondinen bestämmer sig för att slåss tillbaka, så lyckas hon alltid. Trots att den som attackerar henne brukar vara dubbelt så stor och lyfter däck for a living, vilket som leder mig till nummer 4). Varför är alla onda i skräckfilmer så onaturligt starka? Och nu pratar jag inte om demoner eller liknande, utan de onda människorna. De kan slänga iväg en människa på 80 kilo som om hen vore en liten docka eller springa igenom en väl igenbommad dörr. Och sen till sist, nummer 5). Varför kan ingen dö? Någon gång? Alls? Folk får knivar upp i bröstkorgen eller ramlar ner fem våningar och man tror att – Aj fan, nu är det kört. MEN NEJ. Ge det ett par scener så ser man hur de klipper tillbaka till det man trodde var ett lik som sakta kravlar sig upp genom massa golvplankor och fortsätter sin jakt efter den unga blondinen som såklart kommer överleva till slutet.