Veckomejl V.21

Hejsan hoppsan alla medlemmar!
Veckans mejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Klädinsamling, Medlemsmöte, Gruppträning, Tackaktivitet, Avslutningssittning och G-klavens spalt med veckans låt!

1. Kontorets öppettider
Imorgon är det äntligen tisdag igen och dörrarna till kontoret slås upp mellan 12-13. På plats hittar ni Tick-Tack och Asslan. Välkomna att köpa märken, dricka kaffe eller bara tjöta med oss.

2. Ut i arbetslivet
Intresserad av extrajobb?
Ädelfors folkhögskola är en folkhögskola som drivs av arbetarrörelsens organisationer i Södra Sverige. Huvudort är Vetlanda, men under det sista året har filialer öppnats på flera ställen i Kronoberg där vi bedriver utbildning i svenska språket och svenska samhället för språksvaga och/eller kortutbildade personer.
Är du en person som brinner för att lära ut? Vill du ha ett arbete vid sidan av dina studier? Kontakta oss!
Linda Dahlén
linda.dahlen@adelfors.nu
070-938 47 00

3. Klädinsamling
Nu börjar det dra ihop sig för inlämning av vår klädinsamling till Röda Korset i Växjö. Sista dagen för att lämna kläderna på vårt kontor är mellan 12-13 tisdag 28 maj. Passa på att få lite mer plats i din garderob och samtidigt hjälpa andra. Win Win. Lämna dina kläder på kontoret under våra öppettider.

4. Medlemsmöte
Alla pedalare med pedalmedlemskap är inbjudna till medlemsmöte IKVÄLL 20 maj klockan 18. Vi kommer besluta om stadgerevideringar varav två propositioner. Mer info samt förslagen på stadgerevideringarna hittar ni här: https://www.facebook.com/events/2188630967895817/ Vi ses ikväll!

5. Gruppträning
29 maj klockan 18.45 bjuder vi tillsammans med Puls & Träning in till Kangoo Jumps! Vad är Kangoo Jumps då? Kangoo Jumps är ett koreografipass på ungefär en timme. EasyPeasy tänker ni säkert? Ja, bara den lilla haken att koreografin utförs på en trampolin med trampolinskor. Det finns ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller så skynda er att anmäla er till aktivitetsansvarig Lina Johansson, antingen på fb eller maila henne på aktivitet@pedalivaxjo.se.

6. Tackaktivitet
PEDAL har nu haft vår sista jobbvecka för terminen och vi vill tacka alla fantastiska jobbare som har jobbat med oss under våren. Den 30/5 kommer vi därför ha en tackaktivitet på Knock ’Em Down med bowling och god mat. Alla som har jobbat med oss under våren är välkomna att anmäla sig! Anmälan skickas till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med eventuell specialkost senast måndag 27/5.

7. Avslutningssittning
Lördag 25 maj är det dags för vår sista sittning för terminen. Sittningen kommer ske på pedalängen och startar med lekar klockan 13. Vi avslutar med flunkeyball runt 15 och går sedan hem och byter ovven mot finkläder och samlas åter klockan 18 på pedalängen. Sittningen pågår till 20.30 och ni får stå för egen alkohol, både under dagen och på sittningen medan PEDAL bjuder på snacks och mat.

Priset för medlem i PEDAL ligger på 60kr medan ikke-medlem betalar 80kr. Är du alltså inte medlem i PEDAL måste den du går med vara det. Vi tackar våra fantastiska sponsorer Utbildningsförvaltningen Växjö Kommun som gör det här evenemanget möjligt. Mer info och länk till biljetter hittar ni här: https://www.facebook.com/events/2161976003919614/

8. G-klavens spalt
Alla vet ju att det kan börja brinna om man stoppar in metall i micron. Men vad är det som startar branden? Och vad är det egentligen som börjar brinna?

När du startar micron sänds elektromagnetiska vågor ut. Dessa vågor skapar ett elektriskt fält som byter riktning flera miljoner gånger i sekunden. Svängningarna får de polära molekylerna att värmas upp och röra sig men kan dock göra att det, om man stoppar in metall i micron, går ström genom metallen. Har man ett tillräckligt stort och tjockt föremål, som tex. en sked genererar strömmen värme som absorberas men är föremålet tunt och spetsigt som tex. en gaffel kan strömmen samla sig i ändarna och “hoppa” ut som en gnista. Brännbart material i micron kan då antändas och smälta ugnen invändigt.

Veckans låt: https://open.spotify.com/track/3B7udSGy2PfgoCniMSb523?si=kwWaMpq1TpGPwnolhELTdw

Puss och kram skumbanan!