VECKOBREV V. 6

Halli hallå alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, quizkväll med STOOL, sök till studentrepresentant, Coronas påverkan på Pedals event och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Kontoret kommer tyvärr hållas stängt tills vidare, men vi i styrelsen hoppas kunna öppna upp snart igen och få träffa och fika med alla fina pedalare. Ni kan såklart fortfarande nå oss via facebook eller instagram om ni har frågor eller liknande!

2. Quizkväll med STOOL
På onsdag (10/2) klockan 18:00 är det dags för quizkväll med STOOL! (Det var det bästa, det bästa, det bästa vi har hört….) Hoppas ni alla är taggade och redo för att quiza loss!

Läs mer om quizkvällen i evenemanget på Pedals facebooksida.

3. Linnékåren söker studentrepresentanter
Linnékåren söker just nu studentrepresentanter. Att sitta som studentrepresentant är ett jättebra tillfälle att kunna påverka sin utbildning och även tjäna lite pengar samtidigt. Du kan läsa mer om uppdraget i ett inlägg på Pedals facebooksida, eller på Linnékårens hemsida.

4. Coronas påverkan på Pedals event
På grund av den rådande situationen kan vi inte ordna en “normal” vårtermin detta året. Vi i styrelsen gör allt vi kan för att skapa roliga evenemang för alla medlemmar utefter gällande restriktioner och vi hoppas att ni har förståelse för det.

Ta hand om er själva och varandra genom att följa Folkhälsomyndighetens råd! Glöm inte att Pedals discordkanal finns för er som vill spela eller bara snacka med pedalare.

5. Hoppsans spalt
För exakt 52 år sedan hade tv-serien Pippi Långstrump premiär på tv. Jag älskar verkligen den serien och kan ha utnyttjat min position som barnskötare genom att ha tittat på några avsnitt för mycket på arbetstid. Till mitt försvar vill jag säga att barnen också älskar serien! Det är något speciellt med Pippi Långstrump som kan få till och med treåringar att sitta still i en halvtimme och bara titta.

Sen ska man ju som förskolepedagog inte bara sitta och titta med barnen (som man egentligen vill göra). Nej istället ska man vara den där idioten som kommenterar allt som händer i serien och aldrig kan hålla käft. Ibland tror jag att barnen stänger av öronen och inte längre hör vad jag säger, utan bara fokuserar på Pippi. Och helt ärligt… Jag förstår dem, inte ens jag orkar lyssna på mig själv ibland. Så detta blir ett litet meddelande till alla mina (tidigare och framtida) förskolebarn: förlåt för att jag förstör ert lugn och ro när ni försöker titta på Pippi i fred utan några jobbiga pedagoger som stör. Men jag kan inte hjälpa det… det är mitt jobb att vara delaktig i ert lärande, vilket inkluderar att reflektera och diskutera kring vad Pippi gör och vad som händer runt omkring henne. Jag ska försöka dra ner på reflekterandet och diskuterandet i framtiden… I alla fall under tiden vi tittar…

Ha det gott igelkott!
Hoppsan