VECKOBREV V.6

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Träna med FIOOL, Ut i arbetslivet, Afterski med POOL, STOOL-söndag, Välkomstmässa, Jobba med PEDAL och Pjuxans spalt.

1. Pedalens öppettider

Imorgon håller kontoret öppet! Pjuxan och Sahlin håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller är kaffesugna är det bara att komma förbi. 

2. Ut i arbtetslivet

#robotlabbet på institutionen för maskinteknik vid Linnéuniversitetet söker en administrativ assistent på deltid. Du kommer jobba med administration och rapporteringsuppgifter till robotlabbet, bland annat med att förbereda möten, ta anteckningar, bistå med redovisningsrapporter och samordna samt utföra administrativa tjänster. Ex arrangera evenemang och möten. Eftersom de flesta av dina medarbetare talar både engelska och svenska behöver du behärska både engelska och svenska flytande, både i tal och skrift. Rapporteringen kommer att ske på engelska och/eller svenska. Arbetstiden kommer att bero på robotlabbets aktiviteter, och varierar från vecka till vecka. Du kommer att informeras i god tid om ditt schema.

För mer info, hör av dig till:  Jetro Kenneth Pocorni: jetro.pocorni@lnu.se  eller Osama Ziada: osama.ziada@lnu.se  

3. Träna med FIOOL

Den 14/2 är det återigen träningspass med FIOOL, denna gången i samarbete med Idrottskliniken. Träningspasset kommer att äga rum vid Idrottskliniken Södra (Skogsuddevägen 30). Passet är begränsat till ett max antal deltagare på 20 personer därför krävs det att du anmäler dig till passet för att kunna delta. Du anmäler dig genom att skriva till PEDAL på några av våra sociala medier. Passet börjar 19.00 så vi möts i entrén klockan 18.45.

4. Afterski med POOL

Nu är det äntligen dags för Pools första evenemang, ta på dig din bästa afterski-outfit och gör dig redo för en riktig rolig förfest. Biljettsläppet sker på onsdag 8/2 klockan 17:00-18:30 så skriv upp det i era kalendrar så ni inte missar detta. Hoppas att vi ses då! För mer info kolla evenemanget på facebook.

5. Välkomstmässa

Torsdagen den 9/2 är det välkomstmässa mellan 10-14. Alla nationer samt föreningar hänger i skolan för att prata med gamla samt nya studenter. PEDAL kommer sitta i K-Huset, kom förbi och säg hej eller skaffat ett nytt fint märke till din ovve.

6. Jobba med PEDAL

Det har äntligen blivit dags för PEDAL att återigen jobba på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 23/2 och 24/2. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

7. STOOL-söndag

Hör hit!!! Tycker ni om ”På spåret” lika mycket som vi?? Nu har ni chansen att få vara med och tävla i det populära frågeprogrammet. Söndagen 19/2 kommer vi nämligen öppna upp en sal på universitet där man är välkommen att delta. Ta med 1 till 3 kompisar, eller varför inte komma själv? Så får ni i lag vara med och tävla om ett finfint pris!

Var: en sal på universitetet, mer info kommer

När: söndag 19/2 klockan 15:00

8. Pjuxans spalt

Jag ska för en gångs skull ta och vara lite seriös och allvarlig, vilket inte är likt mig men känner att det behövs för denna veckan. Veckans livsråd kommer nog vara det viktigaste jag kommer knepa ihop på hela året. Veckans livsråd är att ta hand om din mentala hälsa. Enligt folkhälsomyndighetens undersökning under 2022 ledd 16% av ungdomar mellan 16-29 av  psykiska påfrestningar. Känner du att du mår dåligt och inte har någon att prata med så finns studenthälsan. Studenthälsan finns för dig som mår dåligt, dem tror på tidiga insatser och erbjuder kuratorer att prata med. Kontakta dem på  studenthalsan@lnu.se. Studenthälsan erbjuder även under 4 onsdagseftermiddagar med start den 15/2 en kurs om första hjälpen i psykisk ohälsa. Där du lär dig känna igen tidiga tecken på psykisk ohälsa. 

Ta hand om varandra, fråga en gång extra hur någon mår, det kan göra större skillnad än va du tror. 

Puss och Kram

/Pjuxan