VECKOBREV V. 40

Hallå i höstrusket alla pedalare!
Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Quizkväll, Välkomstmässa, Linnékårens medlemsmöte, Fortbildningar med riksdagen, Vad händer i KAROLIN och Hoppsans spalt!

1. Pedalens öppettider
Denna höstiga tisdag är det Språkpolisen och Kosmonauten som intar kontoret. Kl 12-13 hjälper de dig med medlemskap, märken och annat. Självfallet delar de gärna ut kaffe eller te till pedalare som inte blåst bort i ruskvädret.

2. Ut i arbetslivet
Växjö kommuns utbildningsförvaltning söker förskollärare eller förskollärarstudenter i slutet av sin utbildning. För att läsa om vad tjänsten innebär kolla in Växjö kommuns hemsida – Jobb och företag – Lediga jobb – “Östra området söker förskollärare”.

3. Quizkväll
Onsdagen den 13/10 bjuder STOOL in till terminens andra quizkväll. Det var otroligt roligt att se så många på förra quizkvällen och vi hoppas att ni är lika taggade denna gången! Slipa på quizkunskaperna så ses vi den 13e!

4. Välkomstmässa
Nu på torsdag, den 7/10, är det äntligen dags för årets välkomstmässa! PEDAL kommer självklart finnas där och sälja medlemskap, märken och tygkassar. Psst, ni har väl sett våra nya snygga märken? Vi har också förberett ett roligt quiz med fina priser. Kom förbi och säg hej vettja! Du hittar oss i M-huset.

5. Linnékårens medlemsmöte
På onsdag, den 6/10, har Linnékåren medlemsmöte. Mötet kommer hållas digitalt och de kommer behandla motioner som de fått inskickade. Linnékårens medlemsmöten är kårens högsta beslutande organ och därför är alla medlemmars åsikter viktiga för att föra kårens arbete framåt.

6. Fortbildningar med riksdagen
“Är du lärarstudent i samhällskunskap och vill lära sig mer om hur riksdagen stiftar lagar och arbetar med statens budget? Riksdagsförvaltningen anordnar under hösten en föreläsningsserie för lärare i samhällskunskap och vi vill även ge dig som är lärarstudent möjlighet att delta.

Vid fyra tillfällen kan du lära dig mer om lagstiftnings- och budgetprocessen i riksdagen. Du kan välja att anmäla dig till ett eller flera av höstens fortbildningstillfällen. Fortbildningarna är kostnadsfria och genomförs digitalt via Skype för företag.

Mer information om föreläsningarna och anmälningsformulär till
fortbildningarna finns på sidan För lärare på riksdagens webbplats: https://www.riksdagen.se/sv/larare/kurser-for-larare/fortbildning-for-larare-hosten-2021/.

Välkommen!
Frågor besvaras av kursansvarig:
Christoffer Jonsson
Skolkommunikatör och legitimerad lärare
Enheten besök, utbildning och evenemang
Riksdagsförvaltningen
Telefon 08-786 65 69
E-post: christoffer.jonsson@riksdagen.se”

7. Vad händer i KAROLIN
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Alla pedalmedlemmar är automatiskt även medlemmar i KAROLIN och får delta på deras evenemang. På samma sätt är alla karolinmedlemmar automatiskt medlemmar i PEDAL och får delta på våra event. Här är vad KAROLIN har planerat för oktober månad:
4/10 Kanelbullens dag-event + musikquiz
12/10 Medlemsmöte
29/10 Karoween (halloweensittning)

8. Hoppsans spalt
Uppdatering: Min lägenhet står kvar efter förra helgens styrelsecrawl! Jag är otroligt lättad över detta. I fem veckor framöver nu står det VFU på schemat för mig. Denna sista veckan av kursen har jag suttit framför datorn nonstop och skrivit rapport så det ska bli väldigt skönt att få ta en paus från plugget och komma ut och jobba lite igen. Under praktiken ska jag bo hemma hos mina föräldrar. Jag har inte träffat min familj sen slutet av augusti så det ska bli superkul att få komma hem igen.

Det blir en väldigt kort spalt från mig denna veckan. Nu ska jag ta och njuta av resten av min fredagseftermiddag och helgen. Ha det gött!

Taco hej för mig!
Hoppsan