Veckomejl v. 13

Hallå alla medlemmar!

Veckans mejl innehåller information om kontorets öppettider, Pluggkväll med PEDAL, jobbvecka, funktionärsansökan, Ut i arbetsliver och Masens spalt.

 1. Kontorets öppettider

Är det inte underbart med nya veckor? Det innebär nya möjligheter att gå till kontoret och smälta all den kärlek som finns där inne! Kanske fråga Masen och Timell hur helgens tenta gick? Eller kanske berätta för dem hur du tycker vad nästa utbildningsquiz ska ha för tema? Kontoret har öppet på tisdagar mellan 12:00-13:00 och ligger placerat mittemot kontoret i H-huset.

 1. Pluggkväll med PEDAL, feat. Studieverkstaden

Månadens pluggkväll äger rum ikväll, och denna gång med en liten specialare! Studieverkstaden kommer på besök för att berätta om hur man ska lägga upp sina studier på bästa sätt för att lyckas med plugget.

Ni hittar mer information i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1299839083463474/

 1. Woop, wopwop wopwop, dags för jobbvecka!

Börjar det sina lite bland jobbkorten? Då är det dags att fylla på! Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna med den prakt vi brukar ha och visar vart jobb-skåpet ska stå! Nu har även Slottsstallarnas styrelse gjort det ännu enklare att jobba bakom barerna! Så du som kände dig osäker men ändå nyfiken på att ställa sig bakom baren, detta är det perfekta tillfället för dig att pröva på!

 

Som jobbare får du inte bara hänga med andra härliga och sköna pedalare, du får även mumsa i dig så många piroger, panpizzor och annat gott under kvällen! Till detta kan du självklart skölja ner med all alkoholfri dricka du får i dig! Dessutom får du efter passet ett halv jobbkort i handen, som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet en kväll. Ytterligare en skön belöning är att du får även åka med på Pedals tackaktivitet som kommer äga rum senare i vår! Den är till för alla våra underbara jobbare som har spenderat mysiga jobbkvällar med oss på Slottsstallarna.

Dagarna som gäller är följande:

Torsdagen den 6/3 från 17:00 till ca 02:30
Fredagen den 7/3 från 19:30 till ca 03:30

En nyhet som är här för att stanna är att Slottsstallarna bjuder på mat innan jobbpasset på fredagar!

Du hör av dig till jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, telefonnummer, personnumer, vilken dag du vill jobba och eventuell specialkost.

Om du har några övriga frågor om hur det är att jobba kan du passa på att glida förbi kontoret på tisdag där vår jobbansvarig kommer finnas på plats och gärna besvarar alla dina frågor!

 1. Skynda, innan det är försent!

Denna vecka är den sista veckan du kan söka till funktionär, och även din sista chans att vara delaktig i kickoffen 2017! Kickoff-veckan är garanterat den bästa veckan på hela året och är en fantastisk möjlighet att träffa nya medlemmar, men även lära känna andra pedalare som man kanske inte riktigt fått kläm på tidigare.

Du hittar information om hur det är att vara funktionär och hur du ansöker i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/248393015621821/

 1. Ut i arbetslivet

Projektet Läxhjälp ska utöka sin organisation och söker engagerade som vill vara med och agera läxhjälp! De arrangerar en gång i veckan läxhjälp för ensamkommande flyktingbarn i Teleborg, men vill öppna upp för två tillfällen i veckan. De söker nu efter dig som vill göra skolan enklare för dessa ensamkommande flyktingbarn.

Intresserad? Har du några frågor? Tveka inte på att höra av dig till Hala Massry  som är projektledare för Läxhjälp och Radio på 0767161589 eller hala.multicultural@gmail.com.

 1. Masens spalt

Vet ni vad jag gjorde i helgen? Jag hade min första riktiga salstenta. Var jag nervös? Något så fruktansvärt. Och vet ni vad jag gjorde sen? Jag firade tillsammans med nära och kära med en riktigt stadig hemmafest. Kvällen till ära fick spenderas i min trånga lilla kärleksfulla etta, och för tredje veckan i rad kommer jag nu ge er en stadig rad med tips! Denna veckas tema kommer vara, hur du har en bra hemmafest och fortfarande har ett hem dagen efter.

 1. Plastglas. Plastglas älskar dig, och du älskar plastglas. Plastglas sviker aldrig, plastglas kommer aldrig lämna dig. Plastglas räddar dig från disk, hemskheter och glassplitter.
 2.  Den klassiska “säg till dina grannar” kan kännas tjatig, men ack så nödvändig. Du får mycket hellre ett sms från en granne om att ljudnivån är lite hög än att Securitas kommer och knackar på och säger samma sak med en nota på 1300 kronor.
 3. Är det dags att gå till Stallet eller Sivans? Inget får folk att förbereda sig för en avfärd som Stad i Ljus med vår älskade Tommy Körberg.
 4. Var förberedd med handdukar, papper och disktrasor. Olyckor kommer att förekomma, och då är det rätt skönt att vara förberedd med en sliten handduk när din bästa vän häller sin mjölkdrink över halva sig själv och hela ditt golv.
 5. Oavsett hur du mår vid en eventuell hemfärd (man vet aldrig, vissa har tur), så se till att städa upp lite innan du går och lägger dig. Bara smådetaljer i den nivån du klarar av! Vrid tillbaka soffan, ställ in all disk och alla (underbara) plastglas i köket/kokvrån. Om man lägger sig lite sent kan det tenderas i ett icke-önskvärt mående på morgonen, vilket som inte förbättras av en stökig lägenhet. Var snäll mot ditt framtida jag!

Vissa av dessa råd kan kännas rätt klyschiga, men tro mig när jag säger att de har räddat mig så många gånger. Blir det mer råd nästa vecka, eller kanske en anekdot om festivallivet i Borlänge? Stay tuned, kära pedalare!