Veckomejl v. 48

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Coronas påverkan på Pedals event, Ny styrelse, Discord och fest och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Vi fortsätter tyvärr hålla kontoret stängt även denna veckan, vilket såklart är väldigt synd men nödvändigt. Men självklart går det fortfarande att fixa med exempelvis medlemskap eller diverse frågor genom att skriva till oss! Hoppas vi  kan öppna upp kontoret snart så ni ännu en gång kan komma in på en kopp kaffe och trevligt sällskap!

2. Coronas påverkan på Pedals event
Som ni redan vet är vi inne på en ny våg och spridningen har blivit värre igen, därmed har de allmänna råden uppdaterats i Kronoberg. Detta gör att det finns några hårda beslut som fattats:

Som det ser ut just nu kommer tyvärr inga sociala aktiviteter eller evenemang, exempelvis kontorstider, finsittning, pluggkvällar och träningspass, äga rum under resterande termin och vi hoppas ni har förståelse för detta beslut. För de som vill umgås med pedalare på distans finns vår discordkanal till förfogande där det alltid är öppet för spelsällskap eller bara allmänt snack. 

Det är såklart jobbigt för oss alla på många sätt att behöva gå in i en ny period av extrem social distans, så se till att ta hand om er (och varandra, på avstånd såklart) i dessa tuffa tider som rår! Om du har några idéer på vad vi skulle kunna hitta på för distanserade aktiviteter är det bara att höra av dig, vi uppskattar all hjälp vi kan få!

Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma så gott det går och följ Folkhälsomyndighetens och Stefan Löfvens uppmaningar och råd!

3. Ny styrelse
Äntligen har en ny styrelse valts in för att ta över ratten vid årsskiftet! Det ska bli spännande att se hur det kommande verksamhetsåret kommer se ut med denna skara härliga pedalare vid spakarna:

Ordförande och firmatecknare – Daniel Galian
Vice ordförande – Ebba Viscovi
Kassör och firmatecknare – Clara Hansson
Sekreterare – Hanna Hjortskull
Utbildningsansvariga – Albin Johansson, Josefine Rang Lindqvist
Socialt ansvariga – Henry Butler Persson, Max Rickardsson
Web/Info-ansvarig – Amanda Arvidsson
Jobbansvarig – Oliver Paulsson
Aktivitetsansvarig – Dennis Lööf

Vi i styrelsen 2020 hälsar er varmt välkomna in i styrelsevärmen och hoppas ni kommer trivas med era nya poster!

4. Discord och fest
Känner du dig ensam nu när vi är inne i en ny isoleringsperiod och vill spela tillsammans med andra, eller bara snacka, men i trygghet i ditt eget hem? Glöm inte då att PEDAL har en egen discordkanal där du kan spela lite och snacka med andra härliga pedalare. 

Det kommer dessutom anordnas discordfest någon gång till innan terminens slut – så håll utkik på facebook för en ny chans om du råkade missa den förra. Välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

5. Mad Hatters spalt
På onsdag, den 25/11, är det Orange Day – även kallad internationella dagen mot våld mot kvinnor. Våld mot kvinnor och flickor är ett globalt samhällsproblem och en allvarlig kränkning av de mänskliga rättigheterna. 

Under Coronapandemin har restriktioner lett till en alarmerande ökning av våld i hemmet. Redan innan pandemins utbrott hade en av tre kvinnor utsatts för våld under sin livstid. FN rapporterar nu en ökning av våld i hemmet med 30 % världen över.

Den 25 november är det Orange Day och internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Det är dagen då världen färgas i orange för att manifestera och ta ställning mot våldet. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

För att uppmärksamma Orange Day kan vi manifestera genom att klä oss i orange och lysa upp byggnader i orange. Använd dina kanaler och plattformar till att ta ställning mot våldet.

Var med och stöd UN Womens arbete för att stoppa våld mot kvinnor och flickor i världen genom att swisha en gåva till 123 900 29 32. Varje bidrag gör skillnad!

Mer info hittar du här:
https://www.unwomen.se/

Veckans film:The Descent (2005)

Stay calm, we’re all mad here!