Veckomejl v. 47

Hej alla regniga medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om studieweekend med Pedal, Pedals årsmöte, jobba på Slottstallarna, kontoret öppet, temadag för hållbar utveckling och Smaugs spalt – om vägvisare och tjänstefolk.

Studieweekend med Pedal

Styrelsen och speciellt STOOL vill hemskt gärna tacka alla medlemmar som var med på vår studieweekend! Tack för det trevliga sällskapet och det trevliga humöret som bjöds på under hela resan! Nu hoppas vi att vi slipper se en McDonalds-skylt på väldigt länge!

 

Pedals årsmöte

Den 28/11 håller Pedal årsmöte. Då kommer en valberedning bland annat att lägga fram förslag på ny styrelse utifrån inkomna nomineringar.

Motionsrätt tillkommer medlemmar i Pedal och motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet!

Som medlem i Pedal har du rösträtt i alla frågor som tas upp och bestäms. Omröstning sker öppet, såvida ingen medlem begär sluten omröstning. I omröstning där utfallet blir lika har ordförande i Pedal utslagsröst.

Facebookevenemanget hittar du här: www.facebook.com/events/1486544744943052

 

Jobba på Slottstallarna

Denna vecka har Pedal ansvar för jobbare på Slottstallarna! Just nu finns det några platser kvar på fredagen om du är sugen på att jobba! Kolla in Pedals stalljobbare på denna facebooklänk för att läsa mer! https://www.facebook.com/groups/1437942129793083

 

Kontoret öppet

Du har väl inte glömt att kontoret är öppet varje tisdag numera? Alltså idag! Sväng förbi mellan 12.00 och 13.00 för att handla märken, diskutera varför Fredriks styrelsesmeknamn är Främpa när alla kallar honom för Pedda eller snacka bara lite allmän skit!

 

Temadag för hållbar utveckling

Den 25 november uppmärksammar Linnéuniversitetet området hållbar utveckling med en temadag som bland annat bjuder på öppna föreläsningar, fairtrademässa och rektors utdelning av Linnéuniversitetets hållbarhetspris. Alla är välkomna och ingen föranmälan krävs! För att se program eller läsa mer, följ denna länk: www.medarbetare.lnu.se/stod-och-service/hallbar-utveckling/kompetensutveckling-for-medarbetare/temadag-for-hallbar-utveckling

 

Smaugs spalt – om vägvisare och tjänstefolk

Ett gäng lantisar begav sig till Stockholm i helgen för att få sig en titt på ugglor och en båt. Det är ju inte lätt när man kommer där som en riktig bonde med småländskan uppkörd i truten och övergångsställen är något främmande och farligt som minskar den fria viljan. Men uppåt begav vi oss i alla fall och något sånär säkra kände vi oss i alla fall eftersom vi hör och häpna hade en riktig stockholmare med oss! Saken var väl då på det hela klar och inget skulle kunna stoppa oss i vår framfart i huvudstaden! Icke sa Nicke! Det visade sig nämligen att Stockholmaren blev som förbytt när han väl inandats sina hemtrakters förrädiska luft! Med högdraget ansikte stoltserade han runt på gatorna med oss andra runt omkring sig och lovade att visa vägen för oss, medan han i hemlighet lät patrasket roa honom på det mest märkvärdiga vis! Han lär ha yttrat: ”tjänstefolket får stå för nöjet!” Tacka vet jag när hans mamma kom och nöp honom i örat! Då fick han se på annat!