Veckomejl v.40

Hejsan alla fina medlemmar!

Veckans veckomejl innehåller information om Kontorets öppettider, Ut i arbetslivet, Valberedningsmöte, Spel – och quizkväll och Overallis.

  1. Kontorets öppettider

Som vanligt slår vi upp dörrarna till vårt käcka kontor på tisdag kl 12-13. På plats finns Louise och Tilda. Kom förbi och ta en kopp kaffe, köp några märken, (och kanske en overall?) eller bara häng med oss!

 

  1. Ut i arbetslivet

Röda korset söker ständigt efter nya frivilliga och engagerade personer som skulle vilja volontär arbeta inom organisationen.

På Röda korsets Integrationverksamhet söker de efter volontärer på bland annat:
Cykelkursen de har två gånger i veckan
Mentor till Mentor* men framförallt söker de efter volontärer som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med läxhjälp som är på måndagar samt onsdagar mellan 17-19( Arabygatan 31).
Som läxhjälpare hjälper du till att stötta och hjälpa till med läxor. Som volontär får man välja ämnen och årskurser man känner sig bekväm med att hjälpa.

Vill du veta mer om deras läxhjälp eller andra volontäruppdrag alternativt att anmäla dig? Kontakta Röda korset eller dyk upp på någon av deras läxhjälpsträffar så kan de berätta mer och skriva upp dig.

Du når dem på: vaxjo.verksamhet@redcross.se eller praktikant.vaxjo@redcross.se

*Mentor till mentor matchar nyanlända personer/familjer med svensktalande personer /familjer för att underlätta för nyanlända att etablera sig i det svenska samhället. Mentors-paren får en ömsesidig förståelse för varandras kulturer och normer

 

  1. Valberedningsmöte

Snart har ett helt verksamhetsår gått och då är det dags att välja en ny styrelse, men innan det kan göras måste vi ha ett valberedningsmöte där alla medlemmar får chansen att vara med att påverka genom att rösta igenom vilka som ska sitta i årets valberedning. Den 24/10 kl 18 bjuder vi alltså in till detta möte där en valberedning kommer röstas fram samt att styrelsen kommer beskriva sina poster mer ingående för de som är intresserade av att söka till styrelsen 2019.
All information du kan tänkas behöva (t.ex. vad en valberedning egentligen gör och hur du söker) hittar du här : https://www.facebook.com/events/249867129048608/

 

  1. FIOOL och STOOL slår sina kloka huvuden ihop!

Spel-och quizkväll, visst låter det hur najs som helst? Ikväll kl 18:00 i sal K1081 kör vi! Dra ihop ett gäng och kom och häng med oss!

Evenemang med mer info hittar du här: https://www.facebook.com/events/491461697988159/

 

  1. Snart är det dags!

Årets overallis är snart här och innan en sittning kan genomföras måste vi såklart ha ett biljettsläpp! Släppet kommer äga rum den måndagen den 8/10 kl 18:00 och som vanligt sker detta utanför vårt magnifika kontor!
Evenemang kommer på vår facebooksida inom kort.

 

Det var allt för denna veckan!

Tacohej! // Power King