VECKOBREV V. 17

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, syjunta med FIOOL, Valborg, quizkväll, utvärderingsenkät, vad händer i KAROLIN, granskning av lärarutbildningen och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
I morgon är det Mario och Palmen som håller ställningarna på kontoret. Välkomna förbi med era ärenden eller bara för att hålla dem sällskap över en kopp kaffe. Kontoret har öppet som vanligt mellan 12-13.

2. Syjunta med FIOOL
Kan det vara så att du har ett antal märken som längtar efter att få sin plats på ovven? Ikväll (den 25/4) klockan 18:00 bjuder FIOOL in till en kväll med god gemenskap och möjlighet att sy/limma fast märken och ge sin overall lite kärlek. Syjuntan tar plats i H-huset i sal 1412.

3. Valborg
Valborg närmar sig med stormsteg och kommer självklart att bjuda på en massa kul. PEDAL kommer, likt många andra föreningar, att hänga på Amfium mellan den 28/4-30-4. Kom och umgås med oss!

4. Quizkväll
Den 3/5 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Samla ihop dina quizkompanjoner och gör dig redo för en tisdagskväll som sätter lite guldkant på vardagen! Se evenemanget på Pedals Facebook för mer information. Vi ses!

5. Enkät
Utbildningsansvariga i PEDAL har gjort en utvärderingsenkät för att synliggöra positiva och negativa aspekter inom lärarutbildningarna vid Linnéuniversitetet samt hur dessa kan förbättras eller ändras. Utvärderingen är anonym och kom ihåg att ni alltid kan kontakta utbildningsansvariga i PEDAL om ni behöver extra stöd angående något i er utbildning som ni inte är nöjda med. Enkäten förväntas ta ca 3-5 minuter. Klicka in på länken och delge dina synpunkter på din utbildning: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc…/viewform…

6. Vad händer i KAROLIN?
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I april har KAROLIN följande event inplanerade:

-Pubrunda med SPIIK 27/4

7. Granskning av lärarutbildningen
Treklövern granskar nu ett par utbildningar inom ämneslärarprogrammet i vad som kallas omgång 8. De söker studenter som vill delta med sin åsikt till granskningsgruppen. Intervjuer kommer hållas nu på onsdag den 27 april mellan 12:30-13:30 på zoom. De som sökes att ta del i granskningen är studenter som studerar engelska, franska, spanska, tyska, svenska som andraspråk, geografi, historia, religionskunskap, biologi, psykologi, kemi, naturkunskap, specialidrott, sociologi, idrott, fysik eller inom KPU även bild, musik, svenska, idrott och matematik.

Allt deltagande är bra deltagande och dina åsikter är värdefulla!
Är du intresserad av att delta så kontakta utbildningsbevakare Jessica Hagström, utbildningsbevakare på Linnékåren, på edu.v@linnek.se snarast!

8. Palmens spalt
Härliga måndag! Ny vecka, nya tag! Och det är inte vilken vecka som helst vi har framför oss: Valborgsfirandet närmar sig med stormsteg. För första gången sedan pandemin slog till kan vi fira Valborg i vanlig ordning på vårt kära campus! Campus i Växjö bjuder in till ett tre dagar långt firande på Amfium. Men det finns inget som hindrar en från att fira mer (eller mindre); det finns ju trots allt sex (in)officiella dagar för Valborgsfirande – åtminstone inom studentlivet: Skvalborg, Kvalborg, Valborg, Finalborg, Katastrofalborg och Brutalborg.

De av er medlemmar som studerade vid Linnéuniversitetet redan innan 2019 har kanske ett vagt minne av att Valborg tidigare år brukade firas av studenter och campusbor vid Tufvan innan byggnaderna som benämns Tilia restes där. Att mista platsen där Valborgsfirandet i regel stod att finna mottogs inte med öppna armar. Namninsamlingar gjordes och protester samordnades. Men förgäves! Även om förändringar i campusbubblan kan kännas jobbiga blir de däremot inte per automatik till det sämre och Amfium tycks fylla sina skor väl.

Valborg är en festernas högtid och kräver inte vare sig speciellt mycket förberedelser eller material för att det ska bli minnesvärt. Det finns dock några saker värda att ha med i sitt Valborgsfirar-kit. För er som är nya studenter, er som inte hunnit uppleva ett traditionsenligt Valborgsfirande på campus eller de som kan tänkas bli behjälpta av en liten påminnelselista kommer här förslag på grejer som bör införskaffas inför Valborgsfirandet:

* brassestol
* solglasögon, keps eller dylikt
* ovve
* dryck att förtära (allt från någon dryck för att säkerställa en stabil vätskebalans till förfriskning för att reducera omdömet)
* kylväska (åtminstone om man vill lyxa till det och säkerställa att ovan nämnda drycker håller sig kalla)
* högtalare
* solkräm (det kommer att vara väl värt när man tagit sig igenom Valborgshelgen utan bonnabränna eller en hudfärg identisk med Sebastian i Lilla Sjöjungfrun)

Mycket av ovanstående ting förutsätter givetvis att solen tittar fram. Men med tanke på att övergången till maj månad inte är fullbordad, och att vi bor i Sverige, så kan det ske tvära kast i väderprognoserna. Då kan det vara klokt att även ha laddat upp med regnkläder och paraply. Men vi skickar såklart alla en önskan till vädergudarna om strålande vackert väder i veckan! Nu ska vi fira in våren i sann campusanda!

För att relatera till Valborgsfirande och majbål, det vill säga att bränna saker i form av stora brasor, utgör Bränn alla mina brev av Alex Schulman veckans lästips.

Kram på er!
/Palmen