Veckomejl v. 41

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Valberedningsmöte, Fusk, Studentrepresentant till programrådet, Pluggkväll, Sittning, Discord och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Kontoret har öppet i vanlig ordning och denna tisdagen är det dags för Caesar och Hattifnatten att hålla i ställningarna 12-13. Det bjuds på kaffe/te och gott sällskap!

2. Valberedningsmöte
Onsdagen den 7/10 kl. 18 kommer PEDAL hålla i ett extrainsatt medlemsmöte med och valberedningsmöte där förändringar kan röstas igenom samt att valberedningen väljs – det vill säga de som kommer välja in den nya styrelsen. 

Vill du vara med och påverka hur den nya styrelsen ska se ut? Skicka då din ansökan senast tisdag den 6/10 för chansen att sitta i valberedningen!

Mer info hittar du här:
https://facebook.com/events/s/valberednings-och-medlemsmote/245750823414167/?ti=as

3. Fusk
Vi har fått till oss att det pågått en del fuskande på universitetets tentor den senaste tiden, vilket gör att vi gärna vill påminna våra kära medlemmar om att det självklart inte är okej. Plugga istället det där lilla extra så gör ni en hejdundrande tenta med ett gott samvete med vetskapen om att ni gjort ert bästa. 

4. Studentrepresentant till programrådet
Ämneslärare se hit!
Vill du påverka dina studier och samtidigt få en slant för besväret? Programrådet för ämneslärarexamen söker en till studentrepresentant. Uppdraget innebär 3-4 möten/termin. 

Inför varje möte läser du handlingarna för mötet och under mötet får du möjlighet att komma med de åsikter du har utifrån ditt och andra studenters perspektiv. Varje möte ger dig 350 kr/halvdag!

Har du några frågor kan du kontakta Rebecka Fridström på Messenger!

5. Pluggkväll
Tisdag den 6 oktober är det dags för en ny pluggkväll som vi hoppas blir lika populär som förra gången! Denna gången kommer äv en en gästföreläsare vara på plats för att hålla en kort föreläsning i början av kvällen, men den är såklart frivillig. I vanlig ordning bjuds det på ett roligt quiz med fint pris samt goda frallor sponsrade av Lärarförbundet. Så ta med plugget dit och ha en mysig kväll med oss! Välkomna!

Mer info hittar du här:
https://www.facebook.com/events/425932358802649/

6. Sittning
Äntligen är det snart dags för terminens första sittning, overallis, med PEDAL! Detta kommer hållas lördagen den 17/10, så skriv in det i kalendern genast! Vidare information kommer inom snar framtid så håll utkik på facebook!

7. Discord
Pedals discordkanal är fortfarande i rullning, så om du känner för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare är du välkommen in i cybervärmen!

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

8. Mad Hatters spalt
Idag, den 5 oktober, är det världslärardagen. Det är en temadag som instiftades av UNESCO, FN:s organ för utbildning, år 1994. Syftet med denna dag är att se till att lärare får det stöd de behöver i utbildningen av kommande generationer. 

Temat för år 2020 är “Från risk till frisk – nu och i framtiden” och riktar sig mot att skapa en säker och positiv arbetsmiljö för lärare, skolledare och elever. I år ligger fokus på arbetsmiljöarbete och friskfaktorer som kan bidra till att skapa en god arbetsmiljö.

Lärarförbundet har tagit fram ett verktyg för att avgöra hur arbetssituationen på en arbetsplats ser ut och vad som behöver förbättras – detta verktyg kallas arbetsplatsdialogen. Denna dialogen är tänkt att beröra friskfaktorer, exempelvis vilka som finns på plats och vilka som saknas på arbetsplatsen.

Mer info hittar du här:
https://www.lararen.se/nyheter/varldslarardagen/larare-varda-att-fira—over-hela-varlden

Veckans film:
Dead Poets Society (1989)

Stay calm, we’re all mad here!