Veckomejl v. 41

Hallå alla mysiga medlemmar!

Veckans mejl vill så gärna berätta för dig om kontorets öppettider, Overallis med PEDAL, medlems- och valberedningsmöte, studentambassadör för Linnéuniversitetet,  jobbvecka på Slottsstallarna, Pluggkväll med quiz, FIFA-kväll med PEDAL och till sist Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Måndagsångesten blir alltid lite mindre när man kommer på att tisdagen kommer efter måndagen. För då är kontoret öppet, och man kan komma in och tjôta lite, denna vecka med vår Utbildningsminister Isak samt den undertecknade Masen, som även går vid namn Linnea. Kom in och köp märken, ta en kopp kaffe eller te och hör vilka hemligheter vi kan berätta för just dig!

Kontoret hittar du mittemot receptionen i H-huset, och vi har öppet varje tisdag mellan 12:00-13:00.

  1. Sugen på att söka till styrelsen?

Det är dags för ett medlemsmöte som även är kombinerad med valberedningsmöte som äger rum tisdagen den 17/10 klockan 18:00

Medlemsmöte är ett möte där förändringar i föreningen kan röstas igenom. Styrelsen har under året hittat några punkter som vi vill ändra på och nyheter vi vill införa. Det krävs ett medlemsmöte för att göra dessa ändringar.
Valberedningsmöte är ett möte där valberedningen inför nästa verksamhetsår väljs. En valberedning tar emot alla ansökningar till nästa styrelse och går igenom dem för att sedan lägga fram sitt förslag till styrelsen 2018 på årsmötet i november.

Mer information om hur du kan bli valberedning eller vad som kommer hända på mötet ser du i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1728100040819337??ti=ia

  1. Vill du representera Linnéuniversitetet?

Linnéuniversitetet söker nu efter studenter som vill hänga med på mässor och liknande och representera vår fina universitet. Det är ett utmärkt tillfälle för engagerade studerande att skapa kontakter och referenser. Sista ansökningsdag är 20 oktober! Inför uppdragets början får du möjlighet till utbildning samt en workshop som ska hjälpa dig att utföra ditt uppdrag.

Kika in länken nedan och skicka in din anmälan!

https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/aktuellt/nyheter/2017/bli-studentambassador/

  1. Denna vecka är det dags! Har du skrivit upp dig ännu?

Nästa vecka är det dags för PEDAL att inta Slottsstallarna och visa vart det orangea skåpet skall stå. Det är nämligen dags för terminens första jobbvecka! Som jobbare så samlas man på Stallet cirka två timmar innan öppning där vi gemensamt får en grundlig genomgång av alla stationer som man kan jobba på under kvällen. Under jobbpasset får du äta hur mycket nachos, panpizza och dricka hur mycket alkoholfritt du vill. Efter stängning så städar vi gemensamt så det är rent och fint, och efter ett avslutat jobbpass så får du ett jobbkort i handen som du kan använda till att antingen smita förbi kön eller skippa inträdet vid en utgång på stallet.

Datum och tider som gäller denna jobbvecka:
Torsdagen den 12/10 17:00-~02:30
Fredagen den 13/10 20:00-~03:30

Vid samling inför båda arbetspassen så börjar vi med att äta gemensamt! Jajemän, stallet bjuder på käk!

Intresserad? Klart att du är! Hör av dig till vår jobbansvarige Robin på jobbansvarig@pedalivaxjo.se med ditt namn, personnummer, allergier, önskat jobbpass och önskemål om vilka stationer du vill ha. Exempelvis om du gärna vill stå i baren eller inte vill stå i garderoben.

Att jobba med PEDAL är en utmärkt möjlighet till att lära känna fler människor i förening och få en inblick i engagemangslivet på campus.

  1. Overallis börjar närma sig med stormsteg!

Nu är det dags för en annan av Pedals traditioner, nämligen …….baba babaaaaa (föreställ er en munter melodi)…. Overallis! Overallis äger rum den 21/10 och är perfekt för dig som bara längtar efter att slänga på dig overallen och festa bort alla bekymmer! Årets tema är inget mindre än ett film-tema, där du får möjlighet att klä ut dig till vad du vill inom följande kategorier; skräck, tecknat, fantasy eller action. Visst kan man knappt vänta?

Kika in evenemanget för mer information!

https://www.facebook.com/events/310959499373125

POOL söker jobbare till sittningen! Känner du dig sugen på att vara med men inte riktigt taggad på hela sittnings-grejen? Då är att jobba perfekt för dig. Hör av dig till social@pedalivaxjo.se!

  1. Månadens pluggkväll är här!

Nästa vecka är det dags att slå upp sina textböcker och visa sina fellow pedalare om vem det är som är pluggar bäst egentligen. Måndagen den 16/10 klockan 17:00 slår STOOL upp dörrarna till en sal vars plats ni får vet nu i veckan, så håll utkik på vår Facebook-sida efter ett evenemang!

Vi börjar traditionsenligt med ett utbildningsquiz. Så frågan är – vem vinner denna månad?

  1. Har du hört talas om FIFA?

Då är veckans evenemang perfekt för dig! Spelar ingen roll hur bra du är, på onsdag anordnar POOL och STOOL en FIFA-turnering för dig som är sugen (och visst är du det). Alla är välkomna, fotbollsintresserade eller inte! STOOL arrangerar ett av sina storslagna quiz, och vem vill missa det? Nu på onsdag den 10/10 klockan 17:00 är det dags, vi ses på Slottsstallarna då!

https://www.facebook.com/events/306809836459778/

  1. Masens spalt

Verksamhetsåret börjar gå mot sitt slut och eran av Masens spalter likaså. Visst kommer ni sakna dem? Det kommer jag i alla fall göra. Funderar du själv på att söka till styrelsen eller något av våra tre utskott – POOL, STOOL och FIOOL? Det tycker jag verkligen att du borde göra! Att engagera sig i studentlivet är något som har gjort min studietid både enklare och roligare. Jag skulle vilja ge några enkla anledningar eller exempel till varför du borde göra detsamma.

Första anledningen, du har aldrig tråkigt. Du kanske får lära dig att strukturera upp din vardag lite, men du har verkligen aldrig tråkigt. Det är sittningar, pluggkvällar, olika turneringar, samarbetsmöten, jobbveckor och tusen andra aktiviteter som dyker upp i kalendern. Andra anledningen, du får träffa och lära känna så underbart många nya människor. Alla nya bekantskaper och vänskaper gör att man aldrig längre har tråkigt en utekväll – det finns alltid någon att prata med och spöa i beerpong. Den tredje anledningen, som är för mig en av de viktigaste, är att du får vara med och påverka ditt och dina vänners studentliv. Är det för lite pluggkvällar, eller är sittningstraditionen inte din cup of tea, eller borde man ha ett annat tänk när man söker efter årets general, eller borde det finnas fler idrottsaktiviteter, så är utskott och styrelse något för dig.

Jag hör ofta när jag pratar med medlemmar om att söka in till PEDAL på olika sätt – att det är lönlöst, för att man kanske är ny på campus eller inte känner så många i den nuvarande styrelsen eller utskott, men så är verkligen inte fallet. Jag till exempel, kom på förra hösten att PEDAL var rätt kul. Jag gick på sittningar, jobbade med föreningen på Slottsstallarna skickade sedan in min lilla ansökan när de sökte efter en ny styrelse, för att deltaganden på årsmötet i november sedan ska tycka att jag var klippt och skuren för rollen som Web- och infoansvarig. Och jag är inte den enda i den nuvarande styrelsen som har gått samma väg.

Så känn inga tvivel, sök sök sök sök! Valberedningen och sedan de nya utskottsansvariga längtar efter din ansökan!