Veckomejl v. 37

Hej alla euforiska medlemmar!

Styrelsen är taggad för den nya terminen och kan glatt meddela att kickoffen gjorde så att Pedal fick hela 183 nya medlemmar! Som tur är slutar inte Pedals evenemang vid kickoffen utan hela året kommer följas av roliga och förtjusande evenemang som ni inte vill eller får missa! Ett sätt att inte missa dem är att hålla koll på Pedals Facebooksida och att lägga till den som ”nära vän” eftersom ni då kommer få aviseringar varje gång någonting händer. Glöm inte heller bort att spana in vår hemsida www.pedalivaxjo.se för att få mer information om Pedal, styrelsen och utskotten.

Med denna inledning är det lika bra att fortsätta på det gamla goda viset: detta mejl innehåller information om brännbollskväll med Pedal, innebandy med Norrlands nation, stalljobbare, tentameninformation, Café Karriär, Näktergalen, Ideell språklärare till volontärer i Växjö och Smaugs spalt.

Brännbollskväll med Pedal
På torsdag är det brännbollskväll med Pedal! Dyk upp på Pedalängen klockan 18.00 med ett glatt humör, trevlig sportsmannaanda (det där är ett ytterst intressant ord att stava) och en grill om du vägrar att inse att hösten är på väg och tycker om korv. Har du ingen grill men vill grilla ändå kommer det finnas några små att använda så oroa dig inte för det!
Det kan vara trevligt att veta att vi pedalare kan spela vanlig brännboll också, vinbrännboll tar vi någon annan gång!
Eventet på Facebook hittar du här: www.facebook.com/events/1456736391281029

Innebandy med Norrlands nation
Som föregående år kommer Pedal och Norrlands nation fortsätta att spela innebandy varje torsdag mellan klockan 17.00 och 18.00 på Olympen! Det enda du behöver är en innebandyklubba, glatt humör, trevlig sportsmannaanda (där hade vi ordet igen) och medlemskap antingen i Pedal eller i Norrlands nation!

Stalljobbare
Under vecka 39 (det är vecka 37 nu) har Pedal ansvar för jobbare på Slottstallarna! Vår kära stallmästare skulle skutta av glädje om alla ni som kan tänka er att jobba någon dag av tisdag 23/9, torsdag 25/9 och fredag 26/9 skickar ett mejl till henne på stallmastare@pedalivaxjo.se och berättar det för henne! Hon vill höra av er senast den 18/9!
Glöm inte heller bort att eftersom Pedal har ansvar under kvällarna kan vi påverka vad vi ska göra de dagar när puben har öppet! Om du skrollar ner lite på vår Facebooksida ser du ett inlägg där vi gärna tar emot förslag om vad vi ska hitta på.
Har du inte gått med i Pedals facebookgrupp för jobbare på Slottstallarna än kan du göra det nu, här är den: www.facebook.com/groups/1437942129793083

Tentameninformation
Våra kära utbildningsansvariga vill uppmärksamma att det inte går att efteranmäla sig till tentor längre! Nyttig information att ha i beaktande!

Café Karriär
På torsdag får Café Karriär besök av Arbetsförmedlingen klockan 15.00–15.45 på Café Tufvan. Ett utmärkt tillfälle för fördjupad information om hur man söker jobb och hur det är att jobba utomlands. Under tiden bjuds det på fika och anmälan sker senast 10/9 till helena.jorgensen@lnu.se. För mer information kan ni kika in på http://lnu.se/student/vi-hjalper-dig/karriarvagledning

Näktergalen
Näktergalen har bett oss att hjälpa dem att delge denna information och video:
Du som är intresserad av att göra något annorlunda på din fritid en gång i veckan och samtidigt få erfarenheter för framtiden – Se denna trailer om Näktergalen mentorsprojekt!

Intresserad? – Läs då mera om Näktergalen och om hur du ansöker om att bli mentor på hemsidan: www.lnu.se/naktergalen eller kolla in facebooksidan www.facebook.com/NaktergalenVaxjo.

Ideell språklärare till volontärer i Växjö
Pedal har fått en förfrågan från en volontärkoordinator i Globala Kronoberg i Växjö vid namn Tessan som söker volontärarbetare som kan tänka sig att lära ut SFI till volontärer som kommit hit men som inte får tillgång till SFI. De som är intresserade gör upp tillsammans med Tessan hur mycket och hur länge uppdraget pågår och trots att inte någon lön kommer utges ställs det upp med referenser och hjälpa till att hitta material/utskrifter etc. Några volontärer kan en del grunder men de ligger på olika nivåer, så all form av engagemang är välkommet; samtalsgrupp, vokabulär, grammatik, ge hemläxor och sedan rätta dem etc.
Om du är intresserad tar du kontakt med hjälp av e-postadressen tessan.nordeman@globalakronoberg.se

Smaugs spalt
Vad ska Smaug skriva här då? Han har ingen aning. Kanske att det kom en man alldeles nyss utanför hans fönster och nös. Det lät som en döende hund. Jo! Det skriver han!
För en stund sedan kom det en man och nös utanför mitt fönster. Det lät som en döende hund. Andra roliga djur att härma enligt vissa är en fiskmås. Fast inte när de går på bio. Om nu fiskmåsar går på bio.