Veckomejl v. 20

Hej alla tillmötesgående medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om Pedals medlemsmöte, Pedals såpolympiad på allkårsfestivalen, Känd från TV med Pedal, Lnu Karrär, Encells uppsatstävling, Promisepriset 2014, kontorets öppettider och Smaugs kåseri.

 

1. Pedals medlemsmöte på torsdag klockan 17.00

Den 15 maj anordnar Pedal ett medlemsmöte för att rösta igenom förslag på förändringar i föreningens stadgar. Som medlem har du rösträtt! Det bjuds på fika! Mötet börjar 17.00 och salen H1411.

 

2. Pedals såpolympiad på allkårsfestivalen

För sjätte året i rad kan du återigen ”glida” runt med Pedal under Allkår. Tisdagen den 20 maj är det dags för Pedals roliga och galna såpolympiad! Olympiaden kommer äga rum vid Trummenängen. De grenar som ni kommer tävla i är bland annat mänsklig bowling och såpastafett. Varje lag får bestå av max fem personer och vi har en gräns på max 15 lag. Kostnaden ligger på 150kr/lag, och betalning sker på plats! Så samla ihop dina polare, nationskompisar eller andra i din närhet och se till att just Du och Ditt lag vinner årets såpaolympiad! Vinnarna får fina priser men framför allt äran att kalla sig olympiska mästare. Skicka din anmälan till pedal@pedalivaxjo.se.  I din anmälan vill vi ha lagnamn, antalet deltagare och namn på kontaktperson och uppgifter till denne. Först till kvarn gäller och deadline för anmälan är söndagen den 18:e maj klockan 23.59.

 

3. Känd från TV med Pedal

Kommer hem, helt desperat. Har pluggat som fan.
Sätter på Tv:n. Sönderstressad av Hwang.
Rapport med sport och väder. Snart är dom där.
En blick som får mig att falla. Åh, Gud – jag tror jag är kär.
Den 31/5 ordnar Pedal sittningen Känd från TV! Lämna soffans trygghet och kom utklädd till en kändis från TV!
Som om inte sittningen vore nog så kommer du även att bli tilldelad en förfest och ett minst sagt LEGENDARISKT eftersläpp på Stenladan.
Biljettsläpp: sker tisdagen den 20/5 kl. 15.00 på Trummenängen i samband med Såpolympiaden. Det kommer hållas ytterligare ett biljettsläpp: Tisdagen den 27 maj under kontorets öppettider kl. 12-13.
Pris: 120: – (inklusive mat, dryck och inträde till eftersläppet)
Sittningen: 31/5 18:00 Stenladan. Overall är frivilligt.
Eftersläppet: 22:00-02:00 är gratis för alla som varit på sittningen. Andra gäster (studenter) är välkomna på eftersläppet. Inträde kostar 50:- och köps i kön till Stenladan. ALLA måste ha legitimation med sig till eftersläppet.

Här är länken till evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/1481931765370408/?fref=ts

 

4. Lnu Karriär

Lnu Karriär vill tipsa er om att de anordnar aktiviteter även under maj:

Utöver nedanstående aktiviteter, finns det möjlighet att boka enskilt vägledningssamtal, få hjälp med CV-granskning och att gå på en träningsintervju.

Tisdag 13 maj erbjuder karriärvägledningen CV-föreläsning kl. 10.15-12.00 i Växjö, sal. H1207. Mejla Helena Jörgensen om du vill komma på: helena.jorgensen@lnu.se

Torsdag 15 maj har vi sista terminens Café Karriär. Vi får då besök av John Thyr Alklid. Hans föreläsning heter: ”Verktyg för att lyckas både som nybliven entreprenör och i intervjustolen.” John är en driven entreprenör och student vid Linnéuniversitetet som har många idéer och visioner.

Plats: Restaurang Kristina

När: Torsdag 15/5 kl. 15.00-15.45

Anmäl dig senast 14/5 till Helena Jörgensen på helena.jorgensen@lnu.se

 

5. Encells uppsatstävling

För tredje året i rad anordnar Encell – Nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande – en uppsatstävling för studenter på temat livslångt lärande. De två bästa uppsatserna erhåller ett stipendium à 10 000 kronor vardera. Uppsatsen ska övergripande bidra till ökad förståelse och insikt om hur man kan stödja lärande på individuell, organisatorisk och samhällsnivå. Tävlingen vänder sig till studerande vid samtliga fakulteter och tävlingsbidragen ska vara skriva på kandidat-, magister-, eller masternivå under läsåret 2013-2014. För att få deltaga måste uppsatsen fått betyget väl godkänd (om sådant ges). Deadline för att skicka in uppsatsen är senast 30 juni 2014 till encell@hlk.hj.se.

 

6. Promisepriset 2014

Här följer information om stipendium instiftat av Branschföreningen Promise, för bästa examensarbete inom e-learning och interaktiva medier:

Syfte

Promisepriset har instiftats i syfte att stimulera utveckling inom e-learning och interaktiva medier bland studenter, lärare och företag. Examensarbete av hög kvalitet får den uppmärksamhet de förtjänar.

Förutsättningar

Promisepriset, 10 000 kr för bästa examensarbete/uppsats, delas ut den 5 november 2014 under Promisedagen. Såväl leverantörer som producenter, studenter, kunder och media finns representerade under denna stora branschdag. Deltagarna får på så vis en naturlig och värdefull inblick i vad branschen har att erbjuda. Tävlingen är öppen för studenter som under det senaste läsåret har presterat ett examensarbete eller en uppsats av hög kvalitet, med anknytning till e-learning och interaktiva medier.

Anmälan

Alla slags examensarbeten och uppsatser kan nomineras. Kravet är att arbetet behandlar e-learning ur något perspektiv, samt att arbetet vid anmälningstillfället är examinerat med godkänd som lägsta resultat vid svenskt universitet, högskola eller YH-utbildning. Examensarbeten kan anmälas av lärare/handledare/examinator eller av de studerande själva. För att arbetet ska anses vara nominerat till pristävlingen, krävs en kort motivering till nomineringen utfärdat av handledare eller examinator. Dessutom ska ett exemplar av uppsatsen skickas in. Anmälan till Promisepriset 2014 skickas till VD i Promise per e-post. Bifoga examensarbetet/uppsatsen som Pdf, tillsammans med motiveringen till nomineringen. Anmälan kan göras fram till den 30 juni 2014.

Promiseprisets jury gör en bedömning enligt något/några av följande kriterium:

  • Innovation
  • Pedagogik
  • Tillgänglighet
  • Ekonomi
  • Teknik

I och med att examensarbetet/uppsatsen lämnas in förbinder sig den sökande att ej resa anspråk mot branschföreningen Promise, mot dess styrelse eller enskilda medlemmar, om upphovsrättsligt intrång skulle ske när examensarbetet publiceras, eller på annat sätt görs tillgängligt.

Om sökande vill begränsa ovan angivna möjligheter för Promise styrelse i upphovsrättsligt hänseende ska dessa begränsningar vara klart angivna och motiverade i samband med att bidraget lämnas in.

Promise förbinder sig i sin tur att inte använda det inlämnade examensarbetet/uppsatsen i kommersiellt syfte.

Urvalsprocess och jury

Steg 1: Ordförande och VD i Promise går tillsammans med VD för Svensk Industriförening igenom alla inkomna nomineringar. Tre examensarbeten/uppsatser väljs ut och går vidare till steg 2. I steg 1 sker bedömningen huvudsakligen efter Promise krav på en god uppsats.

Steg 2: Juryn som utgörs av Promise styrelse kommer slutligen att välja det examensarbete/ den uppsats som får Promisepriset. I steg 2 sker bedömningen huvudsakligen utifrån praktikfältets och branschens krav på relevans.

Vid frågor om Promisepriset kontakta:

Mikael Svelch, VD för Promise, tfn: 08-440 11 83, eller e-post: info@promise.se

Välkommen med anmälan!

 

7. Kontoret öppet 13/5 kl. 12.00–13.00

På tisdag håller kontoret öppet mellan klockan 12.00–13.00. Kom och säg hej, köp märken eller snacka en himla massa strunt!

 

8. Smaugs kåseri (eller nåt)

När jag var liten läste jag ofta i en sagobok som hette Magiska berättelser om drakar, häxor och trollkarlar som innehöll en massa småsagor om varelser nämnda i titeln plus några till. Den sista sagan hette Den glupske jätten och den bedrövade prinsessan. Den handlar om en prinsessa som har så ofantligt tråkigt att hon aldrig ens ler. Kungen lovar att den prins som får henne att skratta skall få gifta sig med henne, men ingen lyckas.

Plötsligt en dag dyker det upp jätte som vill ha mat, får han ingen tänker han äta upp hela kungariket, och när maten håller på att ta slut lovar kungen att den som lyckas få jätten att ge sig av ska få gifta sig med prinsessan. En kökspojke lyckas då klistra fast jättens käkar med hjälp av en klibbig paj som jätten försöker äta. När jätten försöker komma loss ur sitt bett gör han otroligt lustiga grimaser vilket får alla att skratta. Till och med prinsessan! Då visade det sig att prinsessan hade ett fruktansvärt fult skratt. Så kökspojken ville inte gifta sig med henne. SLUT.

Jag har aldrig gillat den sagan.