Veckomejl v. 20

Hallå alla vilsna medlemmar!

Veckans mejl kommer delge med fantastisk information om kontorets öppettider,  studentsittning, såpbrännboll, kickoffbounding, avtackning för årets jobbare, mingelkväll och Masens spalt.

  1. Kontorets öppettider

Sugen på att läsa om de hetaste besluten från det senaste styrelsemötet? Eller kanske pimpa upp overallen med de populära köpstopp- eller omtentamärkena? Då ska ni komma till kontoret nu på tisdag mellan 12:00-13:00. Där sitter Oolong och Grisebjörnen och väntar på er med både kaffe och te redo! Ni hittar kontoret mittemot receptionen i H-huset.

  1. Sjung om studentens lyckliga dar!

Lördagen den 20/5 firar PEDAL in sommaren med ett propert studentfirande! Förbered dig på en heldag fylld med champangefrukost, 5-kamp, student-quiz följt av en händelserik sittning. Så damma av studentmössan och borsta av kavajen, det är dags att ta studenten!

Kunde du inte närvara vid biljettsläppet? Inga problem! Du kan nu köpa din biljett online! Du hittar all nödvändig information i evenemanget:

https://www.facebook.com/events/1305959002827282/

  1. Dags att fräscha till overallen!

Har din hårda livsstil börjar visa sig på overallen? Kanske lite oönskade fläckar eller någon unken lukt? Det löser vi! Tisdagen den 23/5 klockan 11:00 är det dags för Pedals insats till Allkårsveckan, nämligen ……. (föreställ er en trumvirvel)….. SÅPBRÄNNBOLL. Ni kommer ihåg såpolympiaden från kickoffen? Tänk er den, fast ack så mycket roligare.

Ett fräsigt evenemang kommer komma ut senare i veckan, håll utkik efter det!

  1. Dags att tacka av hjältarna

Förra veckans jobbare var självklart fantastiska, men det har ni säkert redan förstått. Ni kanske hade koll på jobbkvällen via vårt snapchatkonto, party-pedal? Om inte så föreslår jag att du lägger till kontot snarast.

Vi avrundar terminen med en häpnadsväckande avtackning för terminens jobbare. Den äger rum lördagen den 27/5 vid 14:00. Vad det kommer vara, undrar du? Det kan du klura på ett litet tag till, ett evenemang kommer att komma ut nu i veckan.

  1. Sugen på att höra om läraryrket från verksamma lärare?

Nu har du möjligheten att lyssna på en panel utbildningsförvaltningen har knåpat ihop bestående av fyra lärare. De kommer att berätta och svara på frågor om hur det är att arbeta på våra förskolor, skolor och gymnasieskolor.

Evenemanget drar igång 17:30 måndangen den 15/5 och inleder med lite mingel. Panelen börjar vid 18:00. Sugen? Kika in evenemanget!

https://www.facebook.com/events/322958238125753/

  1. Din röst behövs för att göra oss bättre!

Vårterminen börjar glida mot sitt slut, och nu vill vi i styrelsen veta vad du tycker om våren och dess händelserika innehåll!

I förra enkäten gav ni tydliga direktiv i hur styrelsen borde arbeta för att förbättra vår verksamhet, och nu vill vi veta mer om vad ni tycker! Hur uppfattade du årets Afterski? Saknas det något på pluggkvällarna? Tycker du det är kul att jobba på Slottsstallarna?

Berätta allt vad du tycker, och lite till! Din åsikt behövs för att göra PEDAL så bra som möjligt!

  1. Masens spalt

Har ni någonsin irrat omkring i totalt mörker, vilse bland hundratals gångar 70 meter under jord? Det har inte jag heller, men jag kan helt klart överdramatisera ett besök jag gjorde hos Falu Koppargruva för ett par år sedan.

Jag var en oskyldig liten mini-Mas på 16 somrar. Av någon okänd anledning så skulle min familj åka till Falu Koppargruva, ett besök vi enbart brukade göra om vi hade besökande i form av släktingar. Denna gång var vi till antalet fem stycken som besökte gruvan tillsammans med massa andra besökare som i denna saga agera statister. Min far var glad denna dag, han skulle tillsammans med sina fyra älskade barn besöka Dalarnas mest magiska plats, ett mörkt hål där det en gång fanns koppar. Vi tog på oss de obligatoriska gula kapporna med matchande hjälmar och förberedde oss för rundturen som i sig var väldigt standard. Vi blev beordrade att knacka på väggen innan vi gick in i gruvan för att inte göra gruvfrun upprörd, vi fick höra om fet-Mats och hans hemska öde, samt fick höra om falukorvens ursprung. Ni vet, standard allmänbildning.

När det var dags för uppgång som alltid görs genom en spännande hisstur så fick vår familj delas upp. Mina familjemedlemmar åkte först, men jag hamnade på efterkälken. Kan bero på att mina korta ben inte kunde hålla samma tempo som min familj på typ 2.3 meter. Av någon anledning så blev det så att jag en annan besökare inte kom med i den sista hissen heller. Kvar står guiden som tappert försöker föra småprat, ett förgäves försök. I panik upptäcker han sen att hissen inte kommer tillbaka ner, oavsett hur många gånger han trycker på knappen. Han inser vad han måste göra. Han måste eskortera sina två besökare upp till markytan, med hjälp av de antika trapporna. Genom småprat släpade han oss igenom tunnlar och gångar, enbart för att komma till en återvändsgränd. Vid vissa tillfällen började guidens ficklampa flimra, något mindre önskvärt. Vem vet vad man kunde se mellan de korta upplysta synerna? Gruvfrun eller fet-Mats?

Det var återvändsgränd efter återvändsgränd, och guidens småprat började komma in i mortala teman. Nu kanske ni undrar om jag någonsin kom upp ur gruvan? Ni får helt enkelt fråga mig nästa gång ni träffar mig.