Veckomejl v. 16

Hej alla förtjusande medlemmar!

Veckans mejl innehåller info om chill på Tufvan, Campus Molloy, cleverboardutbildning, utvärdering av kalassittningen, Pedals hemsida, Encells uppsatstävling, kontorets öppettider och Smaug filosoferar.

1. Chill på Tufvan

Tisdagen den 22:e april klockan 18.00–20.00 har vi bokat Tufvans ovanvåning där tanken är att vi ska hänga lite nyktra. Så om du för en gångs skulle vill lägga ifrån dig flaskan, så finns det biljardbord, schackspel, kortspel och andra brädspel som vi i Pedals styrelse och utskott kommer göra allt för att slå dig i.

Se det framför dig: hur grym är inte Samuel Schelin på schack med hans obehagligt höga IQ? Hur livsfarlig är egentligen inte Mattias Lindén med de ögonbrynen och en avslagen biljardkö i sin hand? Hur mycket lär inte Sofie Karlsson försöka komma undan med kortspelsfusk med ständiga leenden? Och för all del, missa inte och vara med på Debora Gröhns obligatoriska instragrambild under kvällens gång!

Så se till att masa dig till Tufvan, så visar vi vilken som är världens bästa förening till och med när spriten ej är närvarande!

Givetvis är även caféet öppet så är man inte spelsugen så kom och ta en kaffe och relaxa lite med andra pedalare!

Hoppas vi ses!

 

2. Campus Molloy

Fjolårets succé är tillbaka! Den 26/4 är det äntligen dags för Campus Molloy!

Kommer du ihåg programmet Camp Molloy? Nu är det än en gång dags för att återuppleva detta äventyr, fast på campus. Pedal bjuder in just dig till att delta i vårt alldeles egna Campus Molloy. Ni kommer att bli testade i grenar som kräver taktik, smidighet, hjärta och styrka och målet är att, som lag, erhålla den åtråvärda titeln: Årets Campus Molloyare!

Hur ska ni göra för att få ta del av detta fantastiska evenemang då? Jo: Bilda ett lag på 3-5 personer (personerna i fråga behöver inte tillhöra Pedal) och kom på biljettsläpp utanför Pedalkontoret tisdagen den 22/4 klockan 18:00. Kostnaden är 40 kr/lag och i priset ingår, förutom olidligt spännande grenar, ett läckert märke och korv med bröd.

Får du inte ihop några lagmedlemmar men gärna skulle vilja deltaga ändå? Kom till biljettsläppet ändå, så ser vi till att du kommer med i ett lag då. I Pedal finns det hur mycket kärlek och vänskap som helst.

Missa inte detta! Skriv upp datumet genast och sätt sedan igång att sätta upp ditt lag!

Tagga!

 

3. Cleverboardutbildning

Den 14 maj har Pedals utbildningsutskott anordnat en gratis Cleverboardutbildning i Videumhuset Videum Science Park då efterfrågan har varit stor. Pedal anser att en cleverboardutbildningen är aktuell för alla lärarstudenter då den här tekniken blir allt mer aktuell i undervisningen. Vi hoppas ni tar tillfället i akt och passar på att få en gratis utbildning i denna teknik. Pedals utbildningsutskott hoppas på stor uppslutning.

Vad är då en Cleverboard? Oavsett inom vilka ämnen du undervisar kan du med interaktiva projektorer, skrivtavlor och skärmar förmedla kunskap på ett engagerande sätt och låta eleverna aktivt delta i undervisningen. Tekniken kombinerar enkelheten hos en whiteboard med kraften hos din dator och är utrustad med touchfunktion som låter dig interagera med materialet likt en datorplatta. Du kan även anteckna direkt på ytan med fingrarna eller med en speciell penna. Alla dina anteckningar kan du sedan enkelt spara, skicka vidare som e-post eller skriva ut på en skrivare.

Plats och tid: Videumhuset Videum Science Park, PG Vejdes väg 15 och föreläsningen håller på från kl. 14.00 till 16.00 den 14 maj. Anmälan görs på utbildningsutskottets mailadress utb@pedalivaxjo.se då det är begränsat med platser.

 

4. Utvärdering av Kalassittningen

Styrelsen och POOL skulle bli otroligt lyckliga om ni som inte svarat på enkäten om Kalassittningen gjorde det nu. Klicka bara på länken och frågorna kommer upp. Tack!

https://www.surveymonkey.com/s/YQQW5XK

 

5. Encells uppsatstävling

För tredje året i rad anordnar Encell – Nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande – en uppsatstävling för studenter på temat livslångt lärande. De två bästa uppsatserna erhåller ett stipendium à 10 000 kronor vardera. Uppsatsen ska övergripande bidra till ökad förståelse och insikt om hur man kan stödja lärande på individuell, organisatorisk och samhällsnivå. Tävlingen vänder sig till studerande vid samtliga fakulteter och tävlingsbidragen ska vara skriva på kandidat-, magister-, eller masternivå under läsåret 2013-2014. För att få deltaga måste uppsatsen fått betyget väl godkänd (om sådant ges). Deadline för att skicka in uppsatsen är senast 30 juni 2014 till encell@hlk.hj.se.

 

6. Kontoret öppet 21/1 kl. 12.00–13.00

Idag håller kontoret öppet mellan klockan 12.00–13.00. Kom och säg hej, köp märken, eller snacka en himla massa strunt

 

7. Smaug filosoferar

Vissa avböjer att lyssna opera med motiveringen att operasångare bara skriker. Istället väljer de att lyssna på hårdrock.