Veckomejl v. 15

Hellu alla medlemmar! 

Veckans mejl innehåller information om Pedalens öppettider, Ut i arbetslivet, Coronas påverkan på Pedals event, Vad händer i KAROLIN?, Discord, Event Center Knock ém Down och Mad Hatters spalt med veckans film!

1. Pedalens öppettider
Även denna veckan kommer kontoret hålla öppet för alla som är friska och symtomfria, och denna tisdagens kontorsöppet kommer Hattifnatten och Lärarlyftet hålla er sällskap mellan kl. 12-13 och bjuda på uppfriskande kaffe/te!

2. Ut i arbetslivet
På grund av det pågående viruset är det många som är beroende av vikarier, och Ljungby kommun är en av dessa. De sträcker nu ut en hand och ber oss lärarstudenter om hjälp. Detta skriver Ljungby kommun om detta på sin hemsida:

I dagsläget vet vi inte i vilken utsträckning corona/covid-19 kommer påverka våra verksamheter, och vi vet inte exakt när och hur vi kommer behöva din hjälp. Om du blir aktuell för ett uppdrag hör vi av oss till dig med mer information.
Vi kan behöva dig inom flera områden, exempelvis;
– Administration (reception, fakturahantering, posthantering, IT, HR med mera)
– Lokalvård
– Måltidsverksamhet (tillagning, beställning, disk, servering etc)
– Förskola/skola
– Vaktmästeri
– Vård och omsorg
– Annat (fastighet, parkskötsel med mera)

Det handlar om tidsbegränsade anställningar med timlön. Tillträde efter överenskommelse.

Mer info hittar du här:
https://www.ljungby.se/sv/foretag-och-arbete/arbeta-hos-oss/tillfalliga-jobb/

3. Coronavirusets påverkan på Pedals event
Som ni säkerligen har märkt är alla våra event inställda för tillfället på grund av de omständigheter som rår, och vi hoppas att ni har förståelse för att detta är för allas säkerhet. I nuläget kommer våra inplanerade event mest troligt vara framflyttade till nya datum när allt har lagt sig och det är säkert att komma ut igen. 

Dock kommer vi fortsätta hålla kontoret öppet för de som är friska från symtom och sugna på lite sällskap och gött snack. Välkomna!

Har ni några frågor, tankar eller idéer till event – tveka inte att höra av er!
Tills det är dags att inta förfester och sittningar tillsammans igen: tvätta händerna, håll er hemma vid symtom och följ Folkhälsomyndighetens råd!

4. Vad händer i KAROLIN?
Vår systerförening i Kalmar har alltid massor med kul för sig, och här kan ni ta del av information kring deras upptåg och påhitt!

Just nu ekar det ledsamt nog lika tomt i vår systerförenings kalender som vår egen med anledning av de omständigheter som pågår. 

5. Discord
PEDAL har en discordkanal för diverse dataspel, vilket är väldigt användbart i dessa tider. Kika gärna förbi för att spela lite eller bara vill snacka lite med andra pedalare – utan risk för smittspridning! 

Klicka på länken så hörs vi!
https://discord.gg/3UHmwac

6. Event Center Knock ém Down
Som ni kanske är medvetna om har PEDAL ett samarbete med Event Center Knock ém Down och de har valt att skapa en take away-meny samt gett alla möjligheten att hyra hela stället för sig själva om man är ett sällskap på 10 eller fler! 

Vidare, för att visa sin tacksamhet till de som jobbar nära Covid-19 eller nära de i riskgrupper erbjuder de även 50% rabatt på mat till alla som jobbar inom vård- och äldreomsorg.

Självklart gäller ert nuvarande erbjudande varje söndag-tisdag fortfarande!

7. Mad Hatters spalt
Påsken är snart här, vilket betyder fjädrar i starka färger fästa i påskris, påskägg som göms av påskharen och, de karaktärer veckans spalt kommer handla om, påskkärringar. Påskkärringen, även påskkäring, påskakärring och påskakäring (i Svenskfinland kallad påskhäxa), är enligt gammal svensk folktro en häxa som flyger på sin kvast till Blåkulla på skärtorsdagen eller natten mellan dymmelonsdagen och skärtorsdagen för att sedan återvända på påskdagen.

Exakt när traditionen att klä ut sig till påskkärring startade går inte riktigt att säga, men vid mitten av 1800-talet var seden spridd i västsvenska städer. Ursprungligen var det vuxna och ungdomar som klädde ut sig till påskkärringar och begav sig ut bland husen, men senare blev det mer av en barntradition.

Traditionellt är en påskkärring klädd i klänning/lång kjol, förkläde och en sjal över huvudet knuten under hakan – ofta sminkad med rosiga kinder, fräknar och läppstift. Om barnen inte vill klä sig som påskkärringar kan de alternativt klä ut sig till en så kallad påskgubbe, då är det vanligt med tidstypiska kostymliknande herrkläder, hatt och mustasch, eller så kan de klä ut sig till en katt (eftersom påskkärringar inspirerats av häxor som ofta ansågs ha katt), påskhare, tupp, höna eller kyckling.

I sina utklädnader går barnen runt bland bostadshusen i kvarteret och ringer/knackar på, önskar glad påsk och lämnar över små gåvor som de oftast har skapat själva i form av påskkort eller små påsktypiska figurer. Som tack bjuds barnen vanligen på godis, småpengar eller någon annan liten gåva. Dessa tackgåvor samlar barnen i exempelvis korgar eller gamla kaffepannor.

Under senare tid har det blivit allt vanligare att barn får klä ut sig till påskkärringar i skolor och förskolor under påsken.

Veckans film:
Practical Magic (1998)

Stay calm, we’re all mad here!