VECKOBREV V. 6

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, utskottare tillsatta, pysselkväll och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider.
I morgon är det Scouten och Fiskägget som håller ställningarna på kontoret mellan 12-13. Vi ber er att fortsatt förhålla er till våra regler sett till smittspridningen av Covid-19. Håll ut sista tiden – snart kan vi återgå till vanligt kontorshäng. Är du symtomfri och följer förhållningsreglerna är du varmt välkommen att titta förbi med ditt ärende, hämta en kopp kaffe eller köpa några märken!

2. Ut i arbetslivet.
I tidigare veckobrev har vi tipsat om att Nybro Montessori och Växjö kommun letar personal. För mer information: kolla tidigare veckobrev eller kika in på vår hemsida under fliken “Ut i arbetslivet.” 

Denna vecka tipsar vi om att Röda Korset letar frivilliga till läxhjälpen som de bedriver i Araby. För mer information, se nedanstående länk.
https://www.rkuf.se/engagera-dig/lediga-uppdrag/bli-laxhjalpare-i-vaxjo/

3. Utskottare tillsatta.
Nu har Pedals utskott POOL, STOOL och FIOOL tillsatt medlemmar för kommande verksamhetsår. Och vilka gäng! Det kommer bli ett hejdundrande år med PEDAL kan vi lova!

4. Pysselkväll med FIOOL.
Äntligen har det blivit dags för Fiools första aktivitet för terminen! I morgon, den 9/2, anordnar FIOOL Alla hjärtans-dag-pyssel. Oavsett om du är skeptisk till traditionen eller är en obotlig romantiker, kom förbi! Pyssla, fika och umgås med andra Pedalare och sprid lite kärlek! Kärlek kan man aldrig få för mycket av! Vi ses!

5. Palmens spalt.
ÄNTLIGEN. Äntligen, äntligen äntligen börjar den täta dimma som präglat de senaste åren att lätta. Restriktionerna hävs! Denna berg-och-dalbana som pandemin inneburit för sociala sammankomster har kanske äntligen nått sin topp. Framför oss har vi en vår där en kram får vara ett tecken på omtanke och kärlek – istället för att det ska symboliseras av en utebliven kram. Framför oss har vi en vår där närvaro vid föreläsningar kräver lite mer än uppstigning tio minuter innan lektionsstart och representabel klädsel enbart upptill. Framför oss har vi en vår som är fylld av roliga evenemang, inte minst med PEDAL, som inte kommer dikteras av Covid-19.

Vilken känsla som tanken på ett mer “normalt” studentliv ger upphov till! Utekvällar på Sivans och Slottsstallarnas, nollningsveckan som kan löpa hela linan ut, plugghäng på UB, sittningar; listan på efterlängtade sammanhang kan göras lång! Goda gamla studentlivet, du är så välkommen tillbaka!

Veckans lästips, novellen “Första dagen” ur novellsamlingen Decamerone av Giovanni Boccaccio, färdigställdes i mitten av 1300-talet och skildrar Digerdödens framfart i Florens. De må visserligen vara stor skillnad mellan Digerdöden och Covid-19, men det är fascinerande med vilken enkelhet det går att dra paralleller mellan dåtidens och vår samtids pandemi. 

Kram på er!

/Palmen