VECKOBREV V. 44

_____

Hallå alla pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, tipspromenad med STOOL och FIOOL, träna med FIOOL, jobba med PEDAL, quizkväll med STOOL, förfest med POOL, vad händer i KAROLIN och Palmens spalt.

1. Pedalens öppettider
Kontoret håller öppet som vanligt imorgon mellan 12-13. Har ni ärenden, frågor eller bara är kaffesugna så titta förbi! Och ni har väl inte missat att vi fått in nya märken till ovven? Det är Scouten och Förstärkaren som håller er sällskap.

2. Ut i arbetslivet
Montico Växjö bedriver vuxenutbildning i bland annat SFI, Svenska/SAS grund och Sve/SvA under både dag- och kvällstid. Nu söker de lärarstudenter som vill extrajobba vid sidan av sina studier. Vid intresse, kontakta anel.aljicevic@montico.se

3. Tipspromenad med STOOL och FIOOL
Den här veckan har STOOL och FIOOL förberett en trevlig tipspromenad runt Trummen. Den sätts upp idag (måndag) och kommer sitta uppe till och med söndag. Frågorna besvaras via följande länk: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSey…/viewform…

Tipsrundan börjar vid konstverket “Vattnets röst” och går sedan förbi slottet och runt Trummen, för att avslutas i närheten av startplatsen. En karta över rundan kommer även bli tillgänglig på våra sociala plattformar. Vinnaren koras under quizkvällen veckan därpå. Lycka till!

4. Träna med FIOOL
Nu finns möjligheten att återigen träna med FIOOL! Denna gång står BOOTCAMP på schemat. BOOTCAMP är en form av cirkelträning och utgör ett av flera gruppträningspass som VUGI/Olympen erbjuder sina medlemmar. Träningspasset äger rum den 1/11 i ABC-hallen i J-huset. Vi samlas runt 17:25 i foajén till J-huset. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

5. Jobba med PEDAL
Det har äntligen blivit dags för PEDAL att ännu en gång jobba på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 3/11 och 4/11. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

6. Quizkväll med STOOL
Tisdagen den 8/11 klockan 18:00 är det återigen dags för quizkväll med STOOL! Lärarförbundet är på plats som vanligt och sponsrar med fina priser och fika. Se till att vässa dina quizförmågor och gör dig redo för en kväll som sätter guldkant på vardagen. Vinnaren av tipspromenaden kommer även koras under kvällen. Quizkvällen äger rum i sal H1412.

7. Förfest med POOL
Fredagen den 11/11 klockan 19-21 är det äntligen dags för förfest med POOL! Vi bjuder in till förfest på Stallet där vi har trevligt häng med bra musik och goda drinkar. Efter förfesten så blir det eftersläpp, vilket betyder att alla som är med på förfesten får stanna kvar inne på Stallet tills det öppnar. Ni behöver alltså inte ställa er i kön för att komma in igen vid ordinarie öppettid kl 22. Hoppa i er ovve och kom och häng med oss!

Biljettförsäljning till detta evenemang äger rum den 2/11 kl 16.00 utanför Pedals kontor. Biljetterna kostar 25 kronor styck!

8. Vad händer i KAROLIN
KAROLIN är Pedals systerförening i Kalmar. Som medlem i PEDAL är du automatiskt även medlem i KAROLIN och vice versa. I november har KAROLIN följande event inplanerade:

Röd och gul sittning (SPIIK och KAROLIN) 12/11

Lasergame 19/11

Pubrunda med Lambda 25/11

9. Palmens spalt
Snart lämnar vi en färgsprakande och gyllene månad bakom oss och träder in i mörkare tider. Klockan har ställts om, dagarna blir kortare och nätterna längre. Det är så lätt att under november månad bara jäkta på inför stundande julledighet. Man har fullt upp med bråkiga kurser och inlämningar, julklappsstress, oroligheter och orättvisor i världen. Vissa inser mer och mer för varje år som går att den där årstidsbundna depressionen gör sig påmind när solljusets frånvaro blir allt mer påtagligt. Det är minsann inte lätt att bli vuxen med allt vad det innebär, framförallt inte när det känns som att man konstant är omgiven av mörker så här års. Det är mörkt när man lämnar lägenheten och mörkt när man rör sig tillbaka efter heldagsföreläsningar. Solen kämpar för att tränga igenom molnen. Få har väl glömt november 2020 när det in i det sista verkade som att antalet soltimmar i Växjö under hela månaden enbart skulle bli två. Men icke att förglömma är att solen trängde igenom molnen under månadens sista dagar, en fin påminnelse om att ljuset alltid vinner över mörkret.

November har trots sitt mörker och ruggiga väder viss charm. Mörkare tider innebär också att man med gott samvete kan hålla sig inne i studentlägenheten, nerkrupen under filtar och sträckkolla serier, filmer och läsa ut den ena boken efter den andra. Varma drycker kan avnjutas, både med eller utan starkare ingredienser. Detta är tiden för mustiga grytor som avnjuts runt dukade bord med fladdrande stearinljus.

För vissa drar även längtan efter jul igång redan i november månad (om den inte redan har startat). Halloween hinner inte ens ta sin början innan julpynt, tomteluvor och adventskalendrar trängs på butikernas hyllor och i skyltfönsterna. I somliga hushåll drar lussekattsbakandet igång redan i november månad, för att ha sitt slut någon gång i februari. Adventsstjärnor får ta plats i fönsterna och ljusslingor pryder buskar och balkongräcken. Julmarknader tar vid och bland glögg- och grandoft kan man strosa runt och känna hur julkänslan långsamt smyger sig på en. Det är en månad att samla vänner och familj lite extra mycket för att få den där peppen till att ta sig igenom en grå period. Och det är väl tur att dessa saker finns och kan ge lite värme och ljus i mörka tider – både bokstavligt och bildligt.

Nu till helgen lär även landets kyrkogårdar lysa upp av alla ljus som anhöriga ställer ut på gravplatserna till sina saknade. Har du aldrig tagit dig en tur förbi en kyrkogård efter mörkrets inbrott under denna helg rekommenderar jag att du gör det. Det har en tendens att vara oerhört vackert. Kanske kan du passa på att tända ett ljus eller två för någon du saknar.

Mitt lästips denna vecka är Fyrväktaren av Jeanette Winterson. Likt november månad består den av kontraster mellan värme och ljus, kyla och värme.

Kram på er
/Palmen