VECKOBREV V. 3

_____

Hej alla fina pedalare!

Veckans brev innehåller information om Pedalens öppettider, ut i arbetslivet, jobbvecka med PEDAL  medlemsmöte, tävling med Campusbokhandeln, och Pjuxans spalt.

1. Pedalens öppettider

Imorgon håller kontoret öppet! Skalman och Playmakern håller er sällskap mellan 12-13. Har ni frågor, ärenden eller bara är kaffesugna är det bara att komma förbi. 

2. Ut i arbetslivet

Mohedaskolan i Alvesta söker mellanstadielärare där du tillsammans med dina mentorskollegor ansvara för att skapa en tillgänglig undervisning utifrån den elevgrupp ni har. Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering i dina ämnen. Du har som mål att motivera och stimulera elevernas kreativitet och lust att lära utifrån gällande styrdokument. Dem söker en behörig lärare i årskurs 4-6. Låter detta som något för dig?

Hör av dig till maria.kanstedt.rylander@alvesta.se 

3.Jobbvecka med PEDAL

Det har äntligen blivit dags för PEDAL att för första gången denna termin jobba på Slottsstallarna! Precis som vanligt inleds arbetspassen med en gemensam måltid på Slottsstallarna där vi sedan kör en genomgång av alla positioner för kvällen! Det behövs alltså ingen tidigare erfarenhet utan instruktioner och genomgångar görs på plats innan Stallet öppnar! Har du aldrig jobbat går det således utmärkt att komma och jobba med oss även om du saknar tidigare erfarenheter – du kommer att lära dig efterhand.

Datumen då PEDAL arbetar på Slottsstallarna är den 26/1 och 27/1. För mer information, se evenemanget på Pedals Facebook.

4. Medlemsmöte

Tisdagen den 31/1 är det dags för Pedals årliga medlemsmöte, mötet kommer äga rum 18.00 i sal K1081V. 

Pedals medlemsmöten är det högsta beslutande organet i organisationen och som medlem i PEDAL har du rösträtt i alla frågor som tas upp under mötet. Vi kommer att bjuda på fika, kaffe och te så kom på mötet och gör din röst hörd. Det är DU som har makten med din närvaro!

5. Tävling med Campusbokhandeln. 

Just nu har Campusbokhandeln en tävling, där dem tävlar ut presentkort på 1000 kr! Sväng förbi kontoret på tisdag för mer info. Kan även finnas en eller annan rabattcheck där till er. 

6. Pjuxans spalt

Då har vi alla officiellt överlevt ännu en termin på universitet, Grattis till oss!! Jag själv har överlevt 3 av 8 terminer, herregud va det har gått fort. Tror stor del av att det har gått så pass fort för allt studentlivet har att erbjuda utöver pluggandet. Att engagera mig i studentlivet är det absolut roligaste jag har gjort, sitta i utskott, gå på sittningar eller bara ha en dunder kväll på stallet med mina vänner. Om du inte har engagerat dig än? Gör det, tro mig du kommer inte ångra dig.

Men en ny termin betyder ju även ny kurs… Ny kurs = ny kurslitteratur… Där har vi ju en sko som klämmer så att säga.

Undrar varje gång jag börjar en ny kurs varför det är så fruktansvärt dyrt med litteratur. 600 kr för en bok hur man lär barn läsa är i mina öron orimligt. Men sen sitter man där på adlibris ändå med en kundkorg för flera 1000 kr och mår som man gör. Därav är mitt livsråd denna veckan att köpa begagnade böcker eller ännu bättre referenslitteratur. Alla böcker som är obligatoriska för din kurs finns ju på vårt älskade UB, ta med en nocco och din snusdosa of choice (Jag rekommenderar Habanero Mint av LOOP) sätt dig ner i dem gröna sofforna (dem är superior) och njut av att du sparar hundratals kronor. 

Puss och Kram

/Pjuxan